lördag 15 juli 2017

Vacker:-)

Nu är han på tapeten igen eller snarare på Twitter och det uppmärksammas som vanligt, skrivs mer om det i de svenska seriösa? tidningarna som SvD lär vara än om vad han, Trump, gjorde i Frankrike för övrigt, detta att han sa: "Hon är i så god form. Vacker." om Frankrikes första dam:-). I mina öron låter det bättre än Göran Perssons petande i magen på Maud Olofsson och flera med henne som blev drabbade och så följde: "ska du inte banta? Har du inte funderat på det?"

Nu tror jag att vår Löfven är bättre uppfostrad så glad för det, känns faktiskt otänkbart att han skulle vara så klumpig och fullständigt korkad i uppförande som GP.

Sen tycker jag att vi har mängder av klumpiga och ouppfostrade reportrar med rent barnsliga frågor och tycker att kungen svarade bra att det bestämmer Gud:-). Enligt maken är det den nya generationen journalister som gått i skolan och inte hade någon som helst respekt för lärarna längre utan styrde och var så där gåpåiga utan självdistans som nu är ute och gör bort sig;-)

Annars står det lite mer analyser om Maja som jag anser är det värsta vi har i Europa för tillfället. Oklar och luddig om precis allt, det som gäller ena veckan kan vara borta i nästa. Ambassaden i UK säger nu att inga fakta att gå efter finns förrän efter utträdet ur EU när det är helt klart våren 2019 och även det kan bli förlängt. Under tiden ska EU-regler naturligtvis gälla alla medborgare men även det är luddigt och kan ändras lite hit och dit när Maja får ett infall.

Läser om mamman som återvänt till Sverige och åker varannan vecka till UK för att få träffa sina barn, hyr en luftlgh som jag kallar dem, som kan vara i vilket skick som helst, jobbar denna vecka då i UK, hon är välutbildad med en engelsk utbildning också och bor med sina barn som då ska byta boende 26 gånger på ett år. Och hon är inte ensam, vilken total galenskap som drabbar EU-medborgare.

Och efter den där processen med 85 blanketter som skulle fyllas i med bilagor, original plus kopior plus egen kopia att behålla så man hade någon egen säkerhet kvar när allt var ivägskickat, alltså 3 kilo papper så kom hon på att igen skulle samtliga som fått permanent uppehållstillstånd efter den genomgången söka om ett ID som bara EU-medborgare ska bära i precis alla sammanhang och visa upp, barn som vuxna och betala igen för det. En familj med två småbarn betalade 80 000 för det första, ska betala samma igen och sedan på nåder betala ännu en gång för ansökan om medborgarskap om ett år som tillåts att söka om först då. Det blir en kvarts miljon så där bara och familjen har bott i landet i 20 år.

Om inte systemet uppdateras från galenskap till normalitet enligt forskare i Oxford så tar det över 100 år att handlägga alla EU-medborgare ...

Nu har Maja kommit med ytterligare något, folk som bott där före hennes igångsättande av tokigheterna kan ansöka om något som heter "settled status" för att få jobba och bo där, ja det är väl som det varit tills nu, att man skriver sig där, betalar skatt, bor och jobbar. De ska också få ut sin pension säger hon. Ska inte alla få det? Hon är helt snurrig.

2 kommentarer:

 1. Det kommer ändras 700 gånger till innan 2019 säger en mej närstående ;) men jag ska sortera mina papper nästa vecka och ha dem i ordning bara ifall att.

  SvaraRadera
 2. Anna, ja hon ändrar och får nya infall hela tiden, ingen verkar hänga med längre och ingen av vare sig hennes "egna" eller opposition förstår längre vad hon säger, hon har nästan noll kontakt med verkligheten och rådgivare kan komma med förslag om vad som helst som hon inte förstår.

  Men UK har beställt mycket stål från Sverige;-) så stålarbetarna i UK är mycket upprörda när de har det bästa i landet själva säger det. Ska väl hinnas innan utträdet, till fartyg. För många miljarder.

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  7 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan