torsdag 22 juni 2017

☀Glad midsommar☀

Önskar er alla en fin midsommar! Det har varit en så fin sommarvecka redan och idag lyser solen ännu, vi får hoppas att den gör det på midsommarafton också.
Och ungar har fötts:-), det är bråda tider för fågelmamman med matning av hungriga barn, vet inte hur många det är, sett två små huvuden, är lite otydlig bild men kul att de bor här:-), vet inte riktigt vad det är för sorts fågel, trodde björktrast men de brukar låta mer, de här är rätt tystlåtna både mor och barn, lite pip från dem bara. Och tack och lov inga duvbon i år på balkongen, det här fågelparet byggde ett så fint bo i trädet utanför och är inte ens på balkongräcket, tittar på oss ibland bara:-)

Lite uppdatering: i tidningen Populär Historia står bra berättat om hela bakgrunden till vårt midsommarfirande, själv hade jag glömt varför en del säger majstång fortfarande och det fick jag förklarat, Populär historia/den-svenska-midsommartraditionen/

4 kommentarer:

 1. Glad midsommar till dig, Monica!
  Det är alltid så härligt att se bilder från ditt hus och din balkong. Mysfaktor galore som jag verkligen uppskattar.
  Hoppas att ni har fint väder idag, och att ni firar på det bästa sätt!
  Ha en underbar midsommarhelg!!

  SvaraRadera
 2. Annika, tack ska du ha:-), det är riktigt fint väder, sol och moln blandat och +20. Dagfirandet har vi redan hunnit och nu blir det lite till kvällen också. Landet får vänta i år, vi har ju så mycket att stå i här hemma:-) och faktiskt skönt, den lugnaste dagen på året är det här där vi bor och lite trafik, riktigt vilsamt, är mer fart på landet med alla vilda pensionärer;-)
  Ha det riktigt fint idag du också och trevligt helg!

  SvaraRadera
 3. Midsommar är speciellt, men för mej blev det inget firande i år, men en fin helg i alla fall.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 4. Lena, ja den helgen är ju speciell här men hörde nu att det blir färre och färre som kan sångerna och spela till, blivit svårt att hitta spelmän/kvinnor. De yngre gör väl annat än att spela dragspel och fiol kanske:-), skönt att du hade lite avkoppling ändå denna helg.

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  5 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan