fredag 19 maj 2017

En vacker vårdag

Tittade ut på morgonen och då hade det regnat. Söderbönan och jag möttes vid pendeln för att åka till världsmetropolen söderut och lämna storstaden. Är så fint här i denna stad vid vattnet, både så mycket lugnare än Stockholm även om mycket folk var ute idag i det fina vädret som verkligen blev härligt med sol, blå himmel och kaféträdgårdar öppna och så lätt att strosa i.

Vi kollade allt! Jag skulle inte ha något särskilt, har inte handlat sen i England senast i november men en väldigt fin tröja hittade jag i lavendelblått, en stickad sommartröja precis vad jag behövde:-). Väninnan skull ha jeans och hon hittade ett väldigt bra ställe med jeans i olika färger och längder, så fina.

Sen strosade vi runt, åt en buffé med så god mat och pannkakor till efterrätt, ja de hade traditionsenligt ärtsoppa med pannkakor på buffén men vi nöjde oss med pannkakorna. En dam som genomgått en sån där bantaroperation stod bakom oss när vi beställde, det här var ju en buffé men hon ville bara äta soppa eller kunde bara det sa hon, kanske inte världens lämpligaste då idag, hon bad att få enbart ärtsoppan men mixad till en puré, jaja, tror inte det blev så lyckat men kocken var tjänstvillig:-)

Sen satt vi i en trädgård med svalkande juice och goda bullar, solen värmde och det var nästan ofattbart bara det. Annars såg vi att våren är verkligen sen i år, det är påskblommorna som är igång och knappt något annat.

Efter mycket promenerande så gick vi in i kyrkan mitt i stan, där började en Taizémässa då, Söderbönan som gått i Adolf Fredriks musikklasser mindes alla gånger de sjungit i kyrkor och hur folk grät, hon sa att man tänkte inte alls på att det var rörande, allt var bara helt naturligt och de sjöng av ren glädje. Hon tyckte och jag håller med att det är ofta så mörkt och sorgset i kyrkorna nu för tiden, jag sa att här är det lite ljusare:-), ja faktiskt. Vi lyssnade ett tag på mässan och de fina sångerna till dragspelstoner. Folk kom och gick, även småbarnspappor med barnvagn satt ned en stund framför koret, en liten flicka kom med sin mamma och ville skriva en hälsning, ja det finns vid ljusen vi tände, små kort att lägga i en låda och hon skrev och ritade hjärtan och mamman log varmt mot oss. Flickan var väldigt nöjd med sitt lilla brev sen och stoppade det i lådan. Tror prästen eller någon annan läser alla dem vid nästa gudstjänst.

Här fanns också väldigt vackra träfigurer i en glasbokhylla, hela Jesu liv, tror det är Eva Spångberg som är konstnären, fanns ännu ingen skylt, men skulle komma upp sa en vaktmästare.

Ja det blev ett tio-timmarspass detta, haha, kände mig ändå rätt pigg på hemvägen och vi hade tur med vädret och träffade bara trevliga människor.
Önskar alla en trevlig helg och så hoppas vi att vårvärmen fortsätter nu

2 kommentarer:

  1. Hej! Låter jättetrevligt med en dagstur åt söder! Vi har Köpenhamn som vår närmaste metropol, som har allt - det danska lynnet och massor av trevligt att uppleva och titta på. Det danska klädmodet är roligare än det svenska, och billigare! Här blommar det för fullt och luften nästan darrar i värmen. Folk har börjat klä sig i shorts och t-shirts, det går fantastiskt fort när sommaren börjar närma sig. Såg att Örebro var varmaste platsen i går. Värmen kanske sträckte sig till Stockholm. Nu gäller det att ta vara på de vackra och varma dagarna. Lät så trevligt att ta en dagstur med en väninna till en lugnare plats än Stockholm, som väl ändå är otroligt vacker just nu.

    SvaraRadera
  2. Nilla, ja så trevligt på alla sätt och skönt att lämna storstaden ibland. Och Köpenhamn tänker jag på då och då, det är så fint och du har nära dit. Och så sant, så mycket fint att titta på där och handla, när jag rensade garderober så fann jag fina kjolar jag köpte där och de fick vara kvar, de har så mycket snygg design danskarna på möbler och annat också. Och så är det trevligt och trivsamt.

    Och igår var det början på värmen, idag redan +26, otroliga svängningar i år, det blir sommarkläder direkt. Och Stockholm är vackert denna tid, svårare att koppla av här men går att leta upp lite lugnare platser och titta och fota och njuta av den vackra tiden, träden fick fart nu och blommorna med. Ha det så fint där i söder Nilla!

    SvaraRadera