torsdag 27 april 2017

Maktgalningar

Gör mig trött, vare sig det är kvinnor eller män men oftast män. Och jag menar de styrande i ett land.

För nu kan jag inte bli annat än upprörd, igen ett dåd som förhindrades i London idag turligt nog och så många det finns i landet som planerar och planerar dessa dåd. Många tusen känner myndigheterna till. Brittiska medborgare allihop, de har fått medborgarskap, fattar inte hur det gått till, många har fler identiteter, byter namn lite då och då, fängelsestraff för olika våldsdåd sedan ungdomen är vanligt, en hel del är kanske födda i landet av föräldrar som fått medborgarskap. Vad sysslar hon med den där majblomman? Och varför talas det så lite om alla dessa kriminella som lever ett kriminellt liv, den förre våldsverkaren i London fick trots ett kriminellt liv sedan tonåren undervisa i skolorna, man baxnar.

12 000 läkare från olika EU-länder är startklara att lämna landet, de är välutbildade, har mycket kompetens, har arbetat i Storbritannien i både 20 och 30 år, doktorerat, är forskare och handledare åt doktorander, utbildar den yngre generationens läkare inom alla områden. Men, de upplever att de inte blir trevligt bemötta längre eller ens känner sig välkomna. Flera äldre läkare berättar: patienterna säger, åh vad jag är glad att jag fick dig till denna operation och att allt gått utan komplikationer och att jag blir helt återställd, jag röstade på Brexit förstås men jag menar inte dig då för du är ju läkare ... Och kan stanna menar de, men så fungerar det inte i verkligheten, alla blir lika illa bemötta och förnedrade utav myndigheterna.

Ja sånt möter alla yrkeskategorier men som dessa läkare säger, dels är det hemskt att höra sånt och dels så behandlas alla lika illa av makten. Så de planerar att flytta till sina hemländer som förutom EU är Norge, Island och Liechtenstein. EES- länderna. Läste någonstans att 17 000 inom vården redan lämnat landet.

Men kvar är de där ... de som fått medborgarskap. De 3 miljoner människorna från olika EU-länder ska söka och svara på helt absurda frågor i sådan mängd så man inte tror det är sant om man inte har sett dem och dessutom är det stora kostnader för individen och dessutom stor osäkerhet med det. Och förutom hela sitt privata liv som ska lämnas in och bankkonton t ex vill man inte ha utslängda hur som helst till obehöriga, så ska de berätta landets historia från romarriket till idag. På skoj har britterna fått dessa frågor också och de blev inte godkända om jag säger så. Men EU-folket har pluggat på och kan. Men svaret från myndigheter kan bli lite hur som helst,

Och att t ex en familj där en svensk kvinna tar hand om sina barn och all annan ruljangs, fixar och donar och ger sina barn en fin start för skolan och allt runt om med trygghet, har en make som kan försörja båda men hon räknas då inte alls, har hon inte arbetat minst 5 år heltid så finns hon inte. Och lika med studenter som nu tagit sin examen och en del startat familj, jag har träffat några som nu är civilingenjörer och sådana behövs i mängder i landet, nej det ska ut för de har inte haft någon inkomst under sina fem år till examen. Men nu får de ju men sånt struntar man i. Tänker man efter fast det orkar man knappt så är det bara ren galenskap alltihop.

Ja vi får se var det slutar.

PS lite kul är att läsa alla reseannonser för Storbritannien ja det är ju så otroligt vackert nu även om våren nästan passerat men då kommer snart alla sommarblommor. Det står då: även en tillfällig besökare möter invånarnas gästvänlighet:-), ja så är det naturligtvis, turister är de beroende utav i mängd också i fortsättningen men inga de vill behålla, och det syns ju på långt håll vilka som turistar så dem kan man nog tåla ett tag, de handlar också förhoppningsvis och äter och slösar lite pengar. Lite lustigt är det för det står inget om gästvänligheten i de övriga länderna som resorna går till:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
    5 timmar sedan
  • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
    1 år sedan
  • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
    6 år sedan