lördag 8 april 2017

Idag

Lite grått och enormt fokus på och i Stockholm. Jag tror så här, ja mer än så, är övertygad, det här var ett utvidgat Ikeamord där två dödades så oerhört brutalt och av en som även då fått avslag på sin a*sylansökan. Och det blev väldigt knapphändig information i media om det. Men så ruskigt även det.

Detta var också en som fått avslag tydligen och kanhända agerade på egen hand. Jobbar på byggen i vårt land och kunde säkert hantera den typen av bil. Impulshandling till stor del kanske, dagen före babblade vår svenska TV som babblar alldeles för mycket i mitt tycke om att Drott*ninggatan var den folktätaste i hela landet med 70*000 människor gående där. Kan ge idéer till galningar.

Aldrig tror jag heller att han gripits om inte svenska myndigheter frångått sina tramsiga beteenden i vanliga fall utan i detta fall la ut ett foto som iofs var rätt otydligt men så skickliga allmänheten är. Ser och iakttar både på tåg, buss och senare på en mack. Otroligt bra jobbat! Han hade annars försvunnit i mängden, kunnat tvätta sig, byta kläder och göra sig av med en del spår. Märkligt också att han behöll sin maskering i fickan och inte gjorde sig av med den. Mycket möjligt att han var drogad. Livsfarlig är han och det kommer att bli en enda röra i detta efterspel men hoppas DNA och bevis är säkrat.

Fyra döda och 15 skadade varav fyra allvarligt.

Dagen före sa kommunledningen som hade minnesstund för barnen i den hemska bussdödsolyckan att snart är fokus borta från oss och så sant. Skola som litade på bussbolag, föräldrar som litade på skola och bussbolag och lämnade det finaste de har i deras händer, barn som litade på skola, bussbolag och föräldrar och somnade lugnt på en buss som var känd som ett missfoster av ägarna och bilprovning men som dagen före sitt eviga körförbud och skidresan hade fixats i eget bolag som var ett godkänt visserligen för sådant, nu plötsligt skulle den rulla med 52 barn och sju vuxna. Problemen med hjulen kvarstod och chauffören märkte att den krängde vid ökad fart som ändå var normal och när vägarna blev sämre med *tjälskador så hände den förfärliga olyckan, tre barn döda, över 20 skadade varav 10 allvarligt som kanske aldrig blir återställda annat än med proteser och andra livslånga skador om de överlever. Ägarna sa hela tiden att allt var helt bra men allteftersom det framkom fakta blev de tystare och till slut helt tysta, har inget att säga säger de nu.

Vår statsminister var där igår och fick raskt fara upp till huvudstaden till nästa katastrof.

*uppdatering, tjälskador förekom inte sägs de nu av olika trafiktestare som varit där på plats men en professor i trafiksäkerhet och expert på bromsspår säger så HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar