torsdag 23 mars 2017

Vårplantering

Nu bar det av, haha, inköp av en mängd plantor som hade lite blommor också redan och tror nog dessa sorter ska överleva den svenska våren. Iskallt om fingrarna så jag var tvungen att bära in och plantera det som gick inomhus, blev nöjd med alltihop och tog en fotorunda, snart grönskar de kala träden också så det blir mer ombonat fast fortfarande är jag irriterad på den där tanten som absolut skulle hugga ned några lönnar som skyddade mot den extremt fula parkeringen men hon ville väl se den. Hon bor dessutom flera våningar ovanför oss så hon såg bara trädtopparna. Och hade inget som skymde parkeringen:-)

Hörde andra som hade samma "problem" i sina hus, räckte att en tyckte på ett visst sätt så blev det så för de gav sig inte och då gjorde alla andra det för det blir lugnast så tyckte de, konstig inställning det också, och om träd som bara är fina och dekorativa, annat om de riskerar välta husen med sina rötter men de här var helt oskyldiga lönnar och inte särskilt stora heller. Tror faktiskt en familj fick nog av detta och sålde och flyttade därför. De hade så fint utanför sina fönster och följde fåglar och årstider. Och tanten ser inte ett dugg gladare ut ... farbrorn som bodde under oss frågade hur vi tyckte och var så glad att vi på mötet sa att vi ville behålla dem, lika sa en äldre dam ovanför oss, hon gladdes åt träden men sedan var det damen då ännu högre upp, farbrorn som bott här från husets första år dog strax efter, tänker på det ibland, han tyckte så mycket om att sitta där på balkongen och se grönskan, han kunde fått göra det livet ut. Han orkade inte heller ha blommor längre så därför var grönskan där utanför ännu viktigare. Men nu tänker jag aldrig gå på såna möten mer, ingen idé.
 Och i samma affär som hade plantor, ja även träd och buskar, kanske lite för tidigt för dem än, så hittade jag en ekologisk limpa, hade läst om den men inte hittat förut, ja är väl okey, lite smaklös som allt annat bröd tycker jag, rostade den lätt och det blev bra, snygga skivor var det i alla fall.

2 kommentarer:

 1. FINT hos dig. Å vilken härlig balkong du har under alla årstider. Nu får du njuta av den.
  jag kan inte börja plantera ute än heller, för kallt. Brukar göra det i mitten av april. Men gud vilken lust jag har att börja nu.
  Dock, -4 imorse. Ska bli 17 under dagen. Men ändå. Vädret är inte att lita på än. SÅÅÅ trist då träd tas ner som inte borde tas ner. Jag kan bli förbannad ibland på att träd som borde tas ner inte gör det. Samtidigt kan de ta ner ett vackert träd som inte stör ngn för konstiga orsaker. USCH. Men vi var tvungna att hugga en vacker lönn på min baksida. Den häll på att förstöra mitt deck. Hade den inte stått precis så att den gned sig mot decket hae den fått vara kvar. Lönnar är ju så fina.
  Ha en finfin dag!!

  SvaraRadera
 2. Annika, tack:-). Idag är det sol och går nog att ta en fika där:-), roligt att få lite blommor där ute, fint inifrån också att titta på. Förstår dig, att det kliar i fingrarna men svårt när det är såna väldiga svängningar i temperatur, mycket är konstigt nu för tiden.

  Precis som du säger, vi tittade igår lite längre bort, där vi har en promenadväg, ett otroligt vackert träd har huggits/sågats ned, med en så där alldeles jämn krona och helt perfekt, kanske en lind? Och intill har två tallar sparats, höga och vingliga och fula med avbrutna och döda kvistar, hur tänker de? Ja det får vi inte veta. Och det finns fler exempel på fula tallar, begriper det inte. Men som sagt ingen idé att fråga. Ja förstår att ibland så måste man ta ned om det kommer för nära fasad eller som hos dig och man kan sätta något annat kanske en bit bort.

  Tack, ha det så fint du med!

  SvaraRadera