fredag 24 mars 2017

Våffeldagen ... lite tidig:-)

Och det var igår i solskenet, bäst att passa på, så fin dag och jag var väldigt ovanlig och köpte våfflor, har aldrig hänt förr, inte som mina förstås;-) men helt okey och med frukt, bär, ekologisk vaniljglass från Ica och min egen smörkolasås blev det toppen:-). Och liiite tidiga med påskmusten, åh så god!

Sen röjde vi lite, ser att det inte bara är att tapetsera i klädkammaren, måste fixa med taket och måla en del snickerier, när allt var borta där så ekade det i den och mycket kom fram som jag aldrig sett:-), det är faktiskt ett litet rum men inte skulle jag komma på tanken att lägga barnen där som en del gör. Där fick man en del historier till livs under yrkestiden, kollegor som varit barnvakter i fina Stockholmsvåningar och lägenheter och barnen låg i just såna skrymslen för att synas och höras så lite som möjligt medan föräldrarna hade fester i stora sällskapsrum, en kollega berättade att hon själv hade haft staket runt om sin säng ända upp i taket så att hon aldrig kunde gå ur den själv, idag skulle väl folk anmäla sådant förhoppningsvis men man vet inte. Hon hade trauman från det och mer. Och inte ens i min fantasi trodde jag att föräldrar gjorde så men man var lyckligt ovetande om mycket som ung. Nu hoppas jag på en solig helg och önskar er alla en trevlig sådan!

5 kommentarer:

 1. Mmmm...visste väl att du skulle mysa till på våffeldagen, lite tidigt, men ändå. Antar att det blir lite av dina egna på den riktiga dagen. Härligt,
  OCH påskmust, nääääeeee gud vad GOTT!!! LYX!
  Att lägga ngn att sova i klädkammaren är ju grymt. Snacka om litet, mörkt och instängt. MEN man har ju hört riktigt vidirga historier om fldrar som betett sig just som du skriver. Ofta i de "lite finare" hemmen. Jobbade på dagis ett tag i Äppelviken, och ibland fick man höra ngra verkliga rysare om hur det hade gått till i vissa hem under somliga fester, eller bara under vardagarna. Har hört om liknande här. Det är verkligen så vidrigt hur somliga "uppfostrar" sina barn.
  Men ni är grymma som fixar så fint och grejar på. Det kommer att bli så fint.
  Ha en riktigt fin helg!!

  SvaraRadera
 2. Annika, ja det blir nog mina egna också, maken sa att i sommar eller vår redan kan vi grädda lite då och då på landet, ja oftare:-), så sant har ett gammalt bra våffeljärn där och brukar ställa det på en berghäll och grädda ute, grannarna brukar komma:-), är så gott med lite tillbehör och man kan ju göra matiga också med lite andra ingredienser.

  Ja man hör hemska historier och förstår att du fick höra en del när du arbetade med barn, det är hemskt hur barn kan ha det och säkert förekom massor förut också men tystades ner mer. När man lärde känna varandra mer som kollegor kunde de börja berätta, ibland kräktes vi nästan, och hur de måste kämpa med sina liv sen om de fortsatte leva. Människan är både fruktansvärd men också som de som drabbas heroiska.

  Ja det ska bli fint därinne, tycker det blir ett litet fint rum men får väl ställa tillbaka en hel del där för maken blir bekymrad om mer åker ut:-)

  Tack Annika, ha det så bra!

  SvaraRadera
 3. Låter härligt att våren verkar vara på gång i Sverige nu!
  Våfflor, vad gott! Älskar våfflor.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Lena, ja det börjar gå mot plus i alla fall:-) och sol då och då, men väldigt sakta går det och inget grönt alls, men det kommer. Våfflor är väldigt gott tycker jag med, borde göras oftare.

  Ha en fin helg du med Lena!

  SvaraRadera