onsdag 1 mars 2017

Sverige m m

Här kunde nog Mr Trump få ett bra uppslag och sant är det!
Familjer som flytt och kommit hit, de har flytt för livet för att de är kristna, och här kan socialen bestämma att deras barn ska tvångsomhändertas. Vi vet inget om bakgrunden till det för det är sekretess som det heter. Men ett privat företag sköter placeringarna och hos väl utvalda familjer säger de förstås.

Ett syskonpar, 4 och 6 år är placerade hos en m*uslimsk familj, först fick de komma till en svensk familj men flyttades utan att biologiska familjen fick veta det till en m*uslimsk.

Märkligt naturligtvis men det behöver ju inte vara galna människor för det men i just detta fall så har barnen tagits ifrån sina små halssmycken som var ett kors och de ber till den m*uslimska guden på ett nytt språk för dem och ska lära sig den trosbekännelsen på det språket. Och allt annat i den religionen. Det är alltså Sverige de bor i nu! Och om den ena religionen möter tolerans och utövarna kan ha vilka kläder och utstyrslar de vill på alla arbetsplatser och i alla sammanhang här varför är det inte helt självklart att de visar samma tolerans tillbaka i vårt land? I sitt arbete när de är anställda av en myndighet?

I svensk lag står annat, barnen ska få fortsätta med sitt språk som hemspråk och så lära sig svenska.
Det här strider också helt mot FN:s barnkonvention där det står att alla barn har rätt till sitt språk, sin kultur och sin religion. Nu vore det här inte lika konstigt om det skedde i de där krigsländerna men det sker här! Och familjehemmet får rejält betalt för det!

Där har Mr Trump något att berätta om!

Barnen sägs nu vara mycket splittrade och må dåligt. Tänk er två så små barn! Det är hemskt! Socialen ger då den biologiska mamman skulden för det så hon ska inte få ta med dem på någon utflykt eller café utan träffa dem någon enstaka gång på ett kalt socialkontor med socialsekreterare som övervakare som hör och registrerar allt. Hjälp vad människor är utsatta. Hon sätter sig inte emot omhändertagandet även om hon hade en syster som hjälpte henne först men önskar en annan familj där barnen har rätt till sitt språk, kultur och tro och det kan vara i en svensk familj som tillåter det.

Sen går vi till Danmark! Och där får han förklara sig om det tycker jag. FN har ett förslag att Danmark ska avsluta sin statskyrka som Sverige och Norge har gjort. Vad har de med det att göra egentligen? En ledare i Danmark svarar att det skulle skapa en större respekt för den här FN-aktören om de själva inte hade religiösa diktaturer i sitt människorättsråd. Diktaturer som är rika och har mycket olja ser jag. Förslaget anses som direkt korkat därmed av Danmarks talesman. FN:s talesman menar att när det finns en statskyrka så kan de övriga som kommit till landet känna sig som andra klassens medborgare. Danmark kämpar verkligen på med sitt, tror de har tagit emot flest flyktingar av alla länder i förhållande till folkmängd, fler än Sverige.

Och så lite mer kyrkligt:-), den kvinnliga domprosten i Västerås lämnar sitt uppdrag och det är arbetsmiljöproblem och en mängd långtidssjukskrivningar bland de övriga cheferna som leder det operativa arbetet och nu avgår hon som sagt och en del sjukskrivna är på väg tillbaka. Kritik från personalen kommer också om stora partyn för henne både på slott och hemma som tydligen kyrkan betalat och det gör de förstås inte för andra men hon säger att alla var inbjudna. Vet inte vad de sysslar med vare sig de är skilda från staten eller inte men FN kan gott låta Danmark vara ifred.

Så bra med lite olika media och tidningar!

Och något väldigt intressant står här också om våra medeltida kartor som jag måste studera vidare, är en rad sidor med mycket bilder. Medeltidens kartor kallas mappa mundi och de skulle hjälpa människor att förstå världen och livet. Ska titta mera på det. Vissa kartor är så små så det är ett under hur de tillkommit, kräver förstoringsglas. Och de berättar så mycket mer än tidens med motorvägar:-). Och att jorden skulle vara platt skrev man varken här på medeltiden eller i Bibeln, fast det vet ni väl, i Bibeln står att jorden är rund där just jorden nämns.

Och det där med platt räknas som en vandringssägen, alla upplysta i alla tider har skrivit att jorden är rund fast de inte hade våra hjälpmedel, kanske bättre hjärnor:-). Det sägs att det var en nordafrikan på 300-talet e.Kr som kom med idén om platt och rektangulär men att han räknades som en helt udda figur och ingen tog någon notis om vad han sa men sen tillskrevs alla möjliga den här tron från kyrkor till annat men ingenstans har det skrivits så. Tror t o m att vi fick lära oss det i skolan att så trodde folk förr:-).

I Storbritannien finns en hel del av dessa kartor och en professor på University of London forskar om dem, ska som sagt läsa vidare om vad han kommit fram till. Sverige nämns, som hemvist för sueoner:-), måste forska vidare:-)

6 kommentarer:

 1. Ibland undrar man hur man tänker i samband med barns välmående.
  Har hört att Trump flera gånger sagt saker om Sverige, varför under man?!?!
  Vi har ne känd mappa mundi i Hereford, England, ca 40 min från mej.
  Ha en bra vårdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena, helt sjukt är det! Och hemskt att barn offras hur som helst. Ja det finns rätt mycket att säga om vårt land också, det är ett som är säkert.
   Intressant med kartorna, visste inte så mycket om dessa medeltida och de nämner den i Hereford i det långa reportaget.
   Vi hoppas på lite vår snart! Ha det bra du med Lena!

   Radera
 2. Finns mycket konstigheter :) skönt att bo med getter ifred nånstans :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, väldigt mycket! Händer så mycket underligheter som folk drabbas av men som inte får någon uppmärksamhet. Vore skönt att bo på någon ö ute i ett hav kan jag tycka ibland:-)

   Radera
 3. Oj, det där med barnen låter ju helt sjukt konstigt. Verkligen underligt. Låter så fel som det kan vara. Alltså, det låter ju osvenskt faktiskt. Fattar noll, men jag fattar inte så mkt av allt som sker nu på det hela taget.
  ja, skulle Trump få höra det skulle han få ngt att slå ner klorna i. Med rätta också, på ett sätt.
  OCH FN, de har väl inget med Danmarks statskyrka att göra? Stay out of it, UN!
  Ja, du får kolla in de gamla kartorna, sådant är alltid intressant.
  Ha en finfin onsdag med gott fikande i ditt mysiga hus!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, helt sjukt! Här som barn inte ens får sjunga "Den blomstertid nu kommer" och så gör man så här mot andras barn. Nej det går inte att fatta något så jag fattar noll också. Och Trump skulle kunna få mycket att berätta, så sant. Vi är så snabba att tala om hur knäppa andra är men vi får nog se om vårt eget hus först.
   Nej det om Danmark kändes helt knäppt också, har inte FN annat att göra?
   Kartorna var intressanta! Och ha det så fint Annika du med!

   Radera