söndag 5 mars 2017

Mycket

... pengar i bidrag, då förstår jag ännu mindre varför barn och ungdomar lever rövare på gator och torg, knarkar och rånar folk, de borde väl ha ett ordnat boende som fungerar och med personal som fungerar, för inte är det väl meningen att vi ska få en massa nya miljonärer här? Som skor sig på situationen i landet. Det nedan står att läsa i varje tidning idag från norr till söder:

MIGRATION
Sverige kan se fram mot att få ytterligare 190 miljoner kronor (20 miljoner euro) i nödbidrag från EU för att klara flyktingsituationen.
Enligt EU-kommissionen ska pengarna från Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF) gå till Migrationsverket för att förbättra mottagande- och boendekapaciteten efter "ankomsten av ett exceptionellt antal asylsökande i Sverige och följderna för det nationella asylsystemet".
Migrationsverket, som på uppdrag av regeringen ansökt om medlen, räknar med att bidraget är säkrat även om ärendet formellt inte är helt klart än.
Det behövs göras en sista justering i ansökan innan de kan säga att pengarna är våra, säger presskommunikatör Alexandra Elias på Migrationsverket till TT.
Sedan tidigare har AMIF och EU-fonden för inre säkerhet (ISF) tilldelat Sverige över 2,1 miljarder kronor i bistånd vid nödsituation för perioden 2014-2020.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
    4 timmar sedan
  • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
    1 år sedan
  • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
    6 år sedan