lördag 11 mars 2017

Lite lördagsmys ...

efter en solig dag. Idag kom solen tillbaka och det blev väldigt ljust och fint, en otrolig skillnad, kikade lite på balkongen och vad som kan göras där, snart hoppas jag.

Något tråkigt var att igår så blev en kvinna anfallen bakifrån på hemväg i de alldeles trygga kvarteren där det bor hur mycket folk som helst och på en lugn och fin promenadväg som alla går, i alla åldrar, hotad med pistol och rånad på allt, pengar, mobil men vad ska ett par unga killar ha hennes körkort till och id? Kontokorten tog de och vet inte hur det var med kod. Polisen kom men ingen tagen än. Aldrig hänt här förut, kanske någon stöld men att vapen används som idag är något helt annorlunda.

Så väldigt obehagligt och ger trauman, fy att sluta sin arbetsvecka, vara på hemväg och drabbas så. Hemskt! Och nu händer sånt här överallt, sprids som en farsot, vi bor ändå i kommunens Beverly Hills säger man men det hjälper inte.

Och idag hörde jag om en tjej som bor i en fin och lugn norrort och hade parkerat bilen vid torget där och en man kom på samma sätt som här med vapen och krävde bilen av henne, en dyr bil. Hon hade en bebis i bilen och man kan förstå skräcken, hinner jag, slet till sig barnet och så for rånaren iväg. Det blev polisjakt och på något underligt vis så hamnade de alla här, då var det två män i bilen, den blev stoppad, de försökte då köra över poliserna som gått ur, de måste ge varningsskott, de försökte då köra tvärs igenom en park, blev stoppade och sprang. Togs. Och där fanns en mamma och en liten bebis på andra sidan stan som varit med om detta när de bara skulle handla men hade en "farlig" bil i dagens samhälle, händer mycket nu i vårt land gällande dyra bilar.

Det blir som krigssituationer för dem som drabbas. Vet inte, ska vi ha det så här? Och hur ska det bli om det eskalerar? Finns förstås folk, läste bl a en blogg som säger att allt är normalt, inget att oroa sig för, allt är så bra så. Inget händer dem, nej inte än men vem som helst kan drabbas.

Och man blir begränsad, går inte gärna på promenad runt sjön och det hjälper ju inte att vara flera heller, vad gör man mot vapen? Ja ingenting och får hoppas man klarar sig bara.

Ikväll handlade det mycket om undersköterskor på TV, hörde men tittade inte, och bristen som är och vi skulle behöva ha dubbelt så många poliser också mot vad vi har. Och förresten varför tror folk att alla vill bli undersköterskor? Sena kvällsbesök, nattillsyn, ensamarbete också och slitsamt och i denna oroliga värld som är. De har ju inga som skyddar dem.

Det var lördagsmyset det, ja tänker att nu måste vi tänka till mer, kan vi ta den hör vägen tro eller den? Och här som jag gått överallt i skog och mark, milpromenader men det kan man inte längre. Och det är lika överallt, inne i stan också om man har tidiga morgnar och ska till jobbet, det har blivit otryggt.
Det var i alla fall gott med lite mat och nu ska vi höra på låtarna snart, hejar på Owe:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar