söndag 12 mars 2017

Han kan det här

... har forskat och undervisat mycket under ett långt liv, myndigheter måste lyssna och samarbeta om inte allt ska gå utför. Och det här som händer där händer överallt, i storstäder, förorter och mindre orter. Och ofta drabbas nu människor på väg till arbete eller hem på tågstationerna. Ja det blir värre om inget aktivt görs. Har vi tagit hit ungdomar så kan de inte släppas vind för våg och dessutom har vår myndighet ansvaret att de inte ska leva under sådan otrygghet här, en otrygghet som drabbar i vidare bemärkelse.
http://www.unt.se/nyheter/uppsala/det-som-forr-bara-skedde-pa-plattan-sker-nu-i-uppsala och på många fler platser idag!

4 kommentarer:

 1. Förskräckligt det som händer överallt nu i Sverige! Fred Nyberg kan ju inte göra mycket, tror ingen kan, tyvärr. De här unga ensamkommande pojkarna har levt på ungf samma sätt i de länder de kommer ifrån. Samma sak hände väl i Brasilien, där folk fått bo bakom stängsel och vakt vid grindarna. Har bekanta som bott där en tid och berättat. Skulle nog ha varit bättre om det varit tätare kontroller vid gränserna här. Det vistas många här som inte fått asyl och som måste försörja sig på något vis, småpojkar är ju lätta att utnyttja för de tyngre vuxna kriminella. Förstår inte hur vi ska kunna lösa den situation som uppkommit nu. Hemskt!

  SvaraRadera
 2. Nilla, det känns mycket oroligt. Nu står mycket om den utredning som gjorts om Sveriges roll i Afghanistan tillsammans med USA. Under 15 års krig. Och det som framkommit är att allt blivit värre i landets samtliga provinser med de "insatserna" som kostat Sverige lågt räknat sägs det 27 miljarder.
  Ja våra pengar är det. Den här utredningen skriver kritiker under på som hela tiden sagt att det varit galet och nu får rätt och vill ha svar från ansvariga politiker varför Sverige deltog.

  Resultatet är att kvinnor och barn har det än värre där och kommer ingenstans och en del av de unga pojkarna som lyckats ta sig därifrån har kommit hit. Då kan man ju inte bara ta emot dem skadade som de är av allt de varit med om, då får politiker satsa på att de ska fungera här. Ingen vet ju vilka trauman de har, de blev uttagna till krig som barn och har levt i misär. Inte haft någon skolgång eller föräldrar med sig. De kan ju inte leva här vind för våg utan några vuxna föredömen som fungerar. Inte klokt om en del inleder sin knarkhistoria på boendena här. Och samtidigt leva med hoten om att inte få stanna. personal säger att det är som ett lotteri ungefär. De är offer också och oskyldiga drabbas här nu i mängd av dem i sin tur. Så kan vi inte ha det. Här har vi politiker där vi bor som tycker allt är underbart medan folk oroar sig. På ett möte var det mycket oro om nya modulhus igen på en skolgård för ett 50-tal män. Som flera sa, klart folk oroar sig när man inte vet något om dem, alla släpptes ju in under en tid och svårt kriminella lämnade sina länder och det hindrade säkert inte deras egna länder dem. Och de får stanna efter våldsbrott här sen medan andra skickas ut som redan fungerar och har jobb. Det är sånt som ingen kan begripa.

  Här var det mycket ideella aktiviteter på sportlovet med massor med ledare inom olika idrotter i en stor sporthall och alla fick komma gratis och testa. Det kom stora horder av barn som var bara 10 år och så hotfulla så polis måste tillkallas och då fortsatte de att leva rövare ute och hota om hämnd. Skolfolk blev tillkallade och de vet ju knappt vad de ska göra längre. Men pratade om att de måste stämma i tid, förändra och försöka göra barnen mer trygga och sansade. Då måste mer personal finnas också. Polisen har möten med dem i skolan och det verkar fungera men hur ska de hinna vara överallt. Förstår inte heller hur det ska bli om det inte finns resurser. Politiker säger ju alltid att de ska klara allt, andra behövs inte som kyrkor och ideella men som det är nu är de snart de enda som gör något. Vet många som hjälper till med språkundervisning och läxläsning m m.

  SvaraRadera
 3. Om all energi och finansiering går till de som invandrat här, hur ska vi då få pengar över till annat, som skola, vård, kommunikationer, fattigpensionärer, upprätta lag och ordning etc. Det måste ju den regering som är lösa på något sätt. De har ju försatt oss i den här "fällan". Det är synd om alla barn som inte fått samma trygga uppväxt som vi, men det verkar näst intill omöjligt att hjälpa de ensamkommande barn som tagit sig hit. Nu blir det etter värre när så många går med i SD enligt senaste nyhetsrapportering.

  SvaraRadera
 4. Nilla, ja vi har många här med som har det svårt på olika sätt. Tycker synd om alla barn som ska gå i skolan i den röra som är, finns så många fina barn, de flesta, som bara får klara sig själva hela dagarna, lärarna säger att de inte tänkt på att de är där när de säger hejdå för dagen, all tid har gått till andra som upptar all energi och hur det är med undervisningen kan man ju undra då. Sen finns positiva exempel att flyktingflickor bussas hit där vi bor och får extra undervisning av lärarna på ett högstadium och de är jättemotiverade de eleverna, så det finns ju allt. Man hoppas med att resurserna ska räcka till dem som vill lära sig och att de får tid av kloka vuxna.

  Nej hur vi ska kunna ta hand om alla undrar man, har de tagits emot så har vi ansvar, men politiker babblar ju mest, verkar helt världsfrånvända. Vi ser dem aldrig. Vi kan ju leva hela livet utan att se en enda. Vet när ett landstingsborgarråd skulle komma till oss på Karolinska och titta på verksamheten, träffa yrkeskategorier inom den, hon försökte ställa nån fråga och sa sen att hon inte visste att vi fanns. Hon hade ingen aning om laboratorier eller forskning. Som hon ändå beslutade om. Klinikchefen skickade ut oss för han såg att vi höll på att smälla av:-).

  Och att vi har hemlösa i Sverige tycker jag är hemskt och att gamla har det som de har det på boenden är förskräckligt.

  Det känns oroligt med de politiker vi har och oenighet på många områden.

  SvaraRadera