onsdag 29 mars 2017

B-dagen

Inte är det någon A-dag i alla fall, idag inleds Brexit. Premiärministern har krossat oppositionen i Westminster, har tabloidernas stöd och det "stödet" är bara rent skrämmande i text att läsa, går inte att läsa längre, drypande av rasism, helt nedkladdade och tusen och åter tusen skriver kommentarer fulla av hat mot övriga Europeiska invånare och alla sådana kommentarer får stå kvar. Här är ännu så länge ett annat krav i kommentarsfälten att tonen ska vara något så när hyfsad och sansad annars tas de inte in men där existerar inget sådant. Hatbrott heter det här. Där är de fulla av korkade och obildade missuppfattningar utan några som helst fakta, utan substans, bara hat.

Underligt i alltihop när inspelningar släpptes som skulle vara hemliga, där uppmanar premiärministern alla att rösta: stanna! Då i juni, nu när det inte blev så känns hon nästan manisk i sin roll.

Dyrt blir det också, 600 miljarder ska UK betala tillbaka till EU säger Europaparlamentet och tre miljarder säger Mrs May. Ja vi får se hur det blir med det.

Allt ska vara klart mars 2019, punkt slut.
theresa-may-talar/om/storbritannien-efter-brexit

4 kommentarer:

 1. Det England som vi båda älskat är nog inte mer, tyvärr. Förstår att du är oroad för din dotter bl a. Tur, kanske att ni inte flyttat dit. Har för mig att ni hade planer på det. Ruggigt hur det ser ut i världen just nu och mycket oroande.

  SvaraRadera
 2. Nilla, det är en hemskt orolig tid. Inte så mycket för att just Brexit startat idag men hur folk reagerar och vilka uttryck det tar sig, de har vind i seglen tycker det och vräker ur sig vad som helst. Finns ju här med och överallt säkert men inte på samma sätt. Är som en fors öppnat sig hos de artiga britterna, man tror ju inte att det är sant.

  Ja vi hade flera hus på gång, finns så fina och med en liten trädgård till. Och vi har trivts så otroligt bra i England, med allt, människorna väldigt mycket och den vackra naturen och all historia. Och dottern bott där i tolv år nu och maken ännu längre. Och de trivs så otroligt bra med allt, har arbetat heltid och mer än så i alla år och har sitt fina hus. Får säkert stanna men det känns väl inte så där trevligt längre. Så det är tråkigt alltsammans. Och dottern möter inget av detta som de tar för brittisk men i flera sammanhang när hon talar om att hon är svensk så möts hon av nya regler och påfund. Men andra från övriga Europa behandlas sämre och asiater t ex. De har redan givit sig därifrån de rika asiatiska studenterna som var en stor tillgång inte bara ekonomiskt, en mängd finns i Uppsala nu, hoppas det går bra där för dem där. Ja hela världen känns mycket orolig.

  Och igen, jag älskar England som du, tittar på alla foton från alla åren, så mycket fantastiskt jag upplevt och fint. Och tillsammans med dotter och måg och deras vänner. Och de finns ju kvar, de har så fina brittiska vänner och de är ju också oroliga över framtiden.

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen otäckt och obehagligt.
  Just denna rasism som nu tittar upp överallt. Ja, man blir ledsen över det som sker. OCH också över hur snabbt man märker av dessa förändringar i samhället.
  Det var tur att ni aldrig hann köpa hus där.

  SvaraRadera
 4. Annika, ja det är hemskt! Om man riktade ögonen mot det som är problem istället i landet, alla farliga som nu senast i London, lika här, verkar som ingen vet vad de håller på med eller var de befinner sig.

  Och man blir ledsen, sorgsen och arg. Och ruskigt hur snabbt det ändrade sig där, ofattbart, samtidigt som man får komma ihåg att hälften ville stanna i EU och även de som röstade för Brexit beter sig inte heller så här men tillräckligt många och de är de som märks, hörs, pratar, syns tyvärr, överallt. Ja tur säger vi med men jag är så kluven till det.

  SvaraRadera