onsdag 15 februari 2017

Pysslar vidare

Gör lite småfix mellan storfixen:-), de där magnetlåsen till köksskåp och de fasta garderoberna som städskåp och linneskåp som jag nu ser är Marbodalinredning allihop och fanns från början här har magnetlås som trillar av här och där. Bra med In och Finn, de har sådana där dubbelhäftande rullar som man klipper till lämplig längd själv, annars kan man också göra ett litet hål i magnetplattan och skruva fast, gjort det på några.

Och så fortsatte sortering och en hel byrå blev tom. Fantastiskt!

Och ljuset kommer mer och mer så det är fina färger på himlen innan solen går ned. Fantastiskt det också!
Här var det grönt en gång! Det är ju på modet igen men vi målade om och inredningen är kvar sen snart 40 år! När vi köpte hade de förra ägarna bott några år bara i husen som är byggda 1978. Lade nytt golv och tapetserade, målade tak och element och så köksskåpen och så har det varit nu under lång tid. Bytt kyl och frys och spis förstås. Min egen mamma var snabbare att byta kök än jag:-) men tycker att det är helt okey som det är, blir ju inte så mycket annorlunda hur man än gör här tycker jag. Och de fina handgjorda eller blåsta dörrknopparna jag fann i ofärgat glas med struktur och mässing från Lindshammars glasbruk vill jag aldrig byta ut. Har jag aldrig sett hos någon.
Och såg först nu att det var Marbodalkök, verkar vara gediget:-), maken påstår att det har han tänkt på och sett:-)
Här var det strumprensning:-) och de här kunde jag inte slänga:-), får använda dem
Maken får en uppgift, väldigt mycket idéer tycker han att jag kommer med och besvärligt att få rätt mått ...
till lådorna som nu är alldeles tomma
Den här vann jag på jobbet, tar plats den med, är en bryggare med termosfunktion och av bra märke, tänkte först att på landet kunde vi ha den men hur ofta brygger vi kaffe och sen sparar det och går och dricker av det hela dagen? Nej aldrig så den gav jag bort efter det funderandet, passar bra hos byggare som är flera på jobbet

6 kommentarer:

 1. Städa tycker jag är ganska kul men att fixa och göra om grejer är verkligen det tristaste jag vet. Tänkte på det när jag höll på i skjulet, att jag tycker att det är så tråkigt att klockorna stannar. Jag tycker det är kul med allt i en trädgård, rensa ogräs gör jag gärna, planterar fröer, allt sånt som vi gör på bondgården, plus att städa hus djuren och mata dem är ren njutning, men allt underhåll och måla staket och sånt tycker jag är så orimligt tråkigt. Intressant att man är så olika för många tycker det är roligt och terapeutiskt. Men det funkar ju bra att man tycker om olika saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, ja städa och få i ordning är kanske inte så roligt under tiden men efteråt:-) och som du säger att t ex måla om byråar som jag gjort är inte särskilt kul bara när det är färdigt. Trädgårdsarbete gillar jag också mycket, det syns ju resultat och är en ren njutning att vara i sen och riktigt roligt när man håller på med, man får idéer under tiden. Det är väldigt roligt med trädgård.

   Och där påminde du om staket;-), ja det struntar vi nog i men ska måla grinden på landet och det är inte direkt kul. Husen var inte så kul att måla heller:-) men otroligt skönt när allt var gjort men vilket jobb det var.

   Radera
 2. Syslöjd tänker jag på ofta också, hur helt fruktansvärt rist jag tyckte det var. Tyckte även träslöjd var trist om det inte var nåt relativt vettigt som blev av det, typ en pall. Kommer ihåg att jag nästan dog av tristess när vi skulle tälja skålar med nån pyttekniv. Jag tror ändå att 50% av tiden i träslöjden fick jag lärarens oljefärger och stora ytor att måla på och så sa han att gör vad du vill. Tror mycket sådant ligger bakom all avundsjuka från gamla klasskamrater.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, ja du gjorde mycket fint i träslöjden, du hade ju en duktig lärare också, kanske den duktigaste av alla på skolan och bara det gav avundsjuka, han fick väl inte vara med på några möten alls för han inte var lika "fin" som de andra lärarna fast det ändå var bara mellanstadielärare, tänk så mycket som accepteras här också om vi inte tänker till och ifrågasätter. Ja avundsjuka är en svår sjukdom, den värsta.

   Radera
 3. GUD vad härligt med din rensning i röran. Vilken skön känsla.
  Marbodalkök är verkligen inte fy skam. Gediget.
  Gulligt med strumporna. Dem får du behålla och använda.
  Ha en fortsatt fin rensning, fast nu kanske ni lagt av för dagen?
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, ja så skön känsla för varje stor kasse som forslas bort, lustigt egentligen att det är så skönt. Och det finns så det räcker kvar:-). Ja strumporna har jag kvar. Vi tar en dags paus ibland, känner det, vi behöver ju inte hålla på varje dag. Ska skaffa lite korgar eller liknande och sortera ett högskåp i badrummet så det blir mer överskådligt, gäller att hitta de där korgarna bara men det ska väl gå.

   Radera