måndag 20 februari 2017

Ojoj!

Hela tidningar och media är fulla om bara en sak idag, nyhetsprogrammen går varma om vad som sägs om Sverige. Nu tycker jag att Sverige verkar vara något överkänsligt;-), hela administrationer och UD med alla diplomater och ambassadören i spetsen ska minsann berätta för hela USA hur det är här så de vet och aldrig gör om sina misstag. Vi är ändå bäst och vet bäst, Sweden first;-).

Jaja, lite klumpig är han den där trumpne och drog med Sverige i ett svep utan att direkt veta vad som hände här på fredagskvällen:-), men sanningen är väl att det händer rätt mycket både här och där i Amerika en fredagskväll men nu blev det i fel sammanhang med tanke på det andra han refererade till.

Han har ju sagt att han tog ett svep bara och lite av vad han hört om Sverige och att det var mer allmänt och en del problem har vi, det är säkert, men det gäller många. Våra ministrar måste uttala sig om och om igen, vår statsminister och särskilt upprörd är förstås Margot, ja Carl var inte långt efter.

Tänk så mycket vi har att uppröra oss över, ja i hela världen förstås men just nu som är aktuellt för så många svenskar. Inte ett ord står eller sägs om alla som idag har en manifestation i Storbritannien, det bor 100 000 svenskar där, vi tillhör samma union ännu. I USA bor 150 000 svenskar och vi har ju mindre gemensamt med en hel världsdel och inte direkt så att lilla Sverige kan styra deras förehavanden.

Så otäckt det blivit i UK, föräldrar som leker med sina barn i lekparker och pratar hemspråk med dem där, franska, tyska, italienska, holländska, svenska, norska, danska, finska , ryska m fl, blir angripna av till synes helt normala människor med orden: "åk hem". Man baxnar och det har blivit något mantra, det sägs inte så mycket mer, bara detta "åk hem" och så vänds ryggarna mot dem och deras barn. Barn som går i skola med deras barn, barn som talar perfekt engelska, deras föräldrar har hus, lägenheter, arbeten, egna företag, betalar skatt, är välutbildade, är läkare, forskare, lärare, tandläkare, socionomer, chefer för vårdföretag, undersköterskor som arbetar med den brittiska åldrande befolkningen i hemvård, på vårdhem med dem med funktionshinder och diagnoser, sjuksköterskor, ingenjörer, brandmän, börsmäklare, biomedicinska analytiker, restaurangägare, designers, skådespelare, musiker, artister, ja många fler: "åk hem"! Många pensionärer oroar sig, vad ska de åka hem till? Redan har införts att alla ska ha pass med sig på en vårdcentral och sjukhus och det registreras noga att personen inte är född i UK, och så hudfärg, religion och arbete, även hos tandläkaren, och när det gäller hudfärg så finns det så många så man får lust att skämta men det fastnar i halsen, ja är ju lätt om man är helt förankrad i den svenska uppländska myllan sedan urminnes tider med sina anfäder där och ingen uppblandning med ens någon annan skandinav, då är det vit. Många andra får varianter. Svenska kyrkan har haft stormöte i London för oroliga svenskar i alla åldrar, inga andra har engagerat sig och inget som Aftonbladet skriver om heller, de som gillar att skriva om Svenska kyrkan ...

Skulle utvecklingen i USA bli så vet jag inte vem som får stanna, möjligen indianer, inuiter och aleuter. Alla andra har ju invandrat och från när ska det räknas? Alla svenskar som kom en gång dit, en tredjedel av vår befolkning och har blivit uppblandade men ska deras ättlingar "åka hem" då? Eller de som kommit senare och ingår i de 150 000? Nej det går inte, jag tror inte ens en trumpen är så tokig men i Storbritannien pågår detta nu och jag hör inte att Margot säger ett ord, hon är så USA-fixerad, men vi har så stora problem och tragedier på mycket närmare håll.

Jag tror att Frankrike står på tur och blir etter värre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar