söndag 12 februari 2017

Den akademiska staden ...

och andra städer, det här var en väldigt lugn stad och just väldigt mycket studerande och studeranden. Men problemen här finns i flera städer och det är ett stort problem i många många länder denna ökning. Tror inte det är några enkla jobb heller att försöka stävja men mycket behövs av resurser och kanske många kan hjälpa till på något sätt. Det är mycket jobb om det inte ska gå överstyr.
http://www.unt.se/nyheter/uppsala/ensamkommande-i-uppsala

4 kommentarer:

 1. Det verkar som landet och andra länder mer och mer måste koncentrera sig på åtgärder och behandling av det som drabbar både ensamkommande och vårt samhälle i stort. Önskar att man kunde koncentrera sig på annat och vilka kostnader det blir! Hur ska alla andra bli hjälpta, som har det svårt. Känner det som alla kommer att hamna "under isen" till slut. Finns inte resurser!

  SvaraRadera
 2. Nilla, är så sorgligt hur det blir. Behövs verkligen många i människoyrken men vilka som helst klarar det inte heller, det är svårt att arbeta med människor, nog det svåraste. Tänker ibland att alla arbetslösa skulle få en uppgift ett par timmar om dagen, det skulle bli många fler händer men kanske inte fungerar i verkligheten, risken finns ju att också de behöver tas om hand med sina problem så det blir ännu mer jobb för övriga. Men nog borde de klara av att brygga kaffe, breda smörgåsar och läsa tidningar eller nån bok på ett äldreboende. Bara finnas en stund. Men så är det ansvarsfrågan om något händer så drabbas ledningen.

  Alla jobb kräver utbildning och resurser, pengar måste tas nånstans ifrån. Det är väl tur att det finns frivilliga krafter som hjälper till. Värst verkar det bli i våra städer, så tråkigt, tänk så många fina städer vi har men som blivit så oroliga att bo i. Mest sorg känner jag för många gamla som har svårt att gå och kämpar på till affären och så är de så utsatta, både i sina hem och utomhus. Saknar ord för det.

  SvaraRadera
 3. Känner att vi nog inte har tänkt efter före, innan vi alla försatte oss i den situation vi har i dag.

  SvaraRadera
 4. Nilla, när man läser i vår historia så verkar det ha varit mycket problem jämt och så tar enskilda ofta otroligt stort ansvar och det vänder för ett tag. Det går i cirklar som någon skrev förut och vi kommer tillbaka till något som vi glömt och så startas det om. Vi behöver ju massor med människor i arbetslivet här och det mest vansinniga av allt är att så många utvisas som bott här i tio år och mer och är helt integrerade, har utbildning för det de arbetar med men dem har man kommit till nu, är ju helt absurt vad som sker på det området inom migrationsverket. Och så har vi så många andra som lever i brottslighet men de får inte utvisas om de riskerar livet i sitt land. Och det gör ju de andra med, sånt ändrar sig snabbt i de länderna. Det blir så motsägelsefullt. Och alldeles galet.

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  5 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan