söndag 22 januari 2017

Vi kör söndagsmys:-)

Äter gott och läser ett berg av tidningar, diskuterar och läser igen:-):
Efterrätten blir igen avakadomoussen som jag testade häromdagen. Med röda vinbär, mango och blåbär. Friskt och gott!

Och måste tillägga att fy vilken dålig och undermålig rapportering det är i svensk media, helt otroligt så taffligt, ensidigt och styrt om denna president och det som sker. Lyssnar enbart på original och talen på engelska och att rycka ut ett par ord från Madonnas tal som svensk media gör blir helt absurt, nu har vi lyssnat på henne istället och talet i sin helhet, ja det blev annat än att läsa när gubbmaffian skriver här.

Uppdatering: lägger in en länk om vad Obamacare är eftersom i Sverige tror nog alla verkar det som att det är något sorts sjukvårdssystem som det vi har och om och om igen skriver folk hur många miljoner som "får" det. Sanningen är att det är en försäkring som kostar ett par tusen i månaden för en ensamstående och dessutom när ett sjukhus besöks kostar det ett par tusen till vid vid varje besök, ja ungefär så, det finns olika alternativ beroende på inkomst och det styrs då igen av att de som är rika kan få det bättre. Och många många miljoner står utanför detta eftersom de inte har råd. Man kan betala fifty fifty, välja så och det kan vara 2000/månad och sedan ska man stå för halva kostnaden själv om något inträffar, ett för tidigt fött barn t ex kostar i allt ca 3 miljoner, jag räknar kostnaderna här i Sverige som jag känner till och då skulle alltså föräldraparet i USA betala 1 1/2 miljon själva, vilka har råd med det? Det är då de försäkringar som är kopplade till arbetsliv är oumbärliga. Här i länken finns bestämmelserna:
 sa-mycket-skulle-obamacare-kosta-dig-om-du-bodde-i-usa/ ja och det var då det, nu ändras detta och ingen vet om det blir sämre fr o m nu, det får vi se. Transplantationer kostar mellan 1-2 miljoner och vi ser ju aldrig sådana kostnader i Sverige men det är en stor del av vår sjukvård, vi har det otroligt bra här och är vana vid det men det börjar naggas i kanten och i övriga världen är de vana vid sådant.
Och att en svart sjuksköterska har lägre lön än en vit och det under hela Obamas presidenttid och de andras också, hade ju varit något att protestera mot, inte Trump som infört det, han kanske ändrar lagarna t o m, har ju en chans nu. Ingen är någon övermänniska och att ändra på lagar och system i en hel kontinent det görs inte i en handvändning.

4 kommentarer:

 1. Det var synnerligen underlig rapportering från Sverige. Och jag har inte så mycket insikt om detaljerna om hur det är att leva i USA men det har ju alla andra svenskar ;) skönt att vara en sån som kan allting, och Sverige måste ju vara världens bästa land helt utan problem. Ska bli intressant att se hur det blir nästa år när det är val och vi förmodligen får Europas brunaste statsminister, ja det skulle väl vara Frankrike som kan slå oss på den punkten men det håller jag ännu som osannolikt.

  SvaraRadera
 2. Anna, en helt oerhört dålig och undermålig rapportering, så underlig och så styrd och alla skrev om exakt samma saker och tyckte exakt lika och visste exakt hur allting fungerar på en stor kontinent. Och jag vet inte så mycket på detaljnivå utom att jag har en del kontakter och haft, släkt och pojkvän t ex, och idag finns ju mycket fakta som är lätt att ta reda på, bara att läsa lite tidningar från landet, lyssna på vad de säger, läsa på om lagar, ja har man det som jobb har man ju inget annat att göra. Helt otroligt så låga krav det är på anställda i TV och tidningar, finns undantag men de lyste med sin frånvaro. Och under tiden som denna installation pågick hände det hur mycket underligt som helst här i Sverige men det talas det tyst om. Och vad mycket problem det är i hela Europa.

  SvaraRadera
 3. Läste detta nyss appropå Frankrike (där finns det iallafall en som vet allting ;)

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/marine-le-pen-french-election-poll-front-national-first-round-far-right-leader-francois-fillon-a7536451.html

  SvaraRadera