fredag 6 januari 2017

Slottsliv vs ja vadå?

Ser detta och det kan ses i hela världen: drottningholms-slott-ett-kungligt-hem/drottningholms-slott-ett-kungligt-hem-avsnitt-1
Är intressant och välgjort, de där två karlarna som gick runt kändes rätt avslappnade i denna miljö och tog oss med i skrymslen och vrår.
Jag blir ändå väldigt och här finner jag inga ord, men all denna lyx, rikedomar, dessa klasskillnader känns så konstiga i det socialistiska landet Sverige. Där allt ska vara så likriktat, inget barn fick vara duktigare än något annat i skolan i en skola som nu rasar utför mycket.
En stor släkt som lever så avskilt från övriga, det känns bara helt absurt alltihop. Och vem grävde sjöar, dammar, bar alla stenar, det sägs inget om det, bara flög upp på väggarna och plötsligt fanns vatten som flödade. Då när folk svalt ihjäl i övrigt.
Och usch, dessa krigsbyten, vårt land var ju ett riktigt krigarland och att vi har så mycket stulet från Prag, usch igen, lämna tillbaka krigsbytena!
När de pratade om de där drakarna som skulle vara långsmala kom världens största huggorm ringlande på marken, såg ni den? Fy vilken läskig sak.
Drottningen pratade om spöken och såg lite lurig ut tycker jag, tror att hon skrämmer kungen ibland, haha.
Sen undrade jag varför hon har sned näsa, ja jag lägger märke till sånt, som ung här och senare också var den inte det men nu. Och kollar min egen nej den har inte blivit sned av ålder:-). Antingen är hennes mun lite feldragen åt ett håll så näsan inte passar in eller så är den sned. Funderar vidare;-).
Jag tror hon har väldigt mycket att berätta, skulle vara kul med ett eget program med vår drottning, både om livet i familjen och om de uppdrag hon har och hur hon tänker. Skulle vara kul om hon fick tillåtelse att prata lite mera fritt men i väntan på det har hon spökena i alla fall;-)

2 kommentarer:

 1. Ska ta och se på det där.
  Låter intressant. Det är ju fascinerande på ngt sätt med kungligheter och dess slott. Jag vill inte vara rojalist, och är det inte, men ändå dras jag till det. GAAAAHHHH!!
  Klart det spökar på slottet. Of course ;-)
  Silvia är väl tyvärr så sönderlyft att hon börjar se ut som Jokern i Batman. Sorgligt. Tyckte det var mer än övertydligt på Nobelfesten. Läskigt.

  SvaraRadera
 2. Annika, rätt intressant detta, slottet visades på ett annat sätt och det berättades bra. Jag hade inte tänkt på att "trädgården" var så enormt stor och så enormt stel med det där perfekt klippta som på Versailles, man ser när det är filmat översikt så där i panorama. Och sen dessa rikedomar och lyxliv, enormt är det i vårt lilla land.
  Kul med spökena:-)
  Och usch ja, så dumt att operera sig, hon skulle vara vackrare utan det. Blir bara konstigt och ojämnt, åldern syns ju ändå. Det är tragiskt om hon känt sig tvungen. Tacka vet jag vår naturlighet och att åldras med skönhet:-)

  SvaraRadera