tisdag 10 januari 2017

Brevbäraren

Ringde på mot kvällen och höll glatt fram ett paket. Jag tänkte direkt att kära dotter skickat något men det har precis varit jul och jag kände inte igen utformningen, det var inte Englandsstil på paketet. Så jag sa att: är det till mig? Ja sa han leende det står ditt namn på det. Posten kommer med flera distributörer numera och tiden den kommer vet man inte alls längre.

Och nu kom brevbäraren med en fin julklapp till kändes det som. Jag tog en prenumeration på Icakuriren och hade alldeles glömt att det var en present till den. Så fin pläd i rejäl storlek i fint material, välgjord och ett plus för fina flätade fransar. Blev riktigt uppiggad av den så här i kvällsmörkret, snön faller från tak och fönster i blötan och det dånar till ibland och det gör det även från den där intensiva renoveringsproceduren som pågått sedan april i lägenheten på första våningen. Just i det fallet skulle man velat se underverket, ja om det blir så annorlunda, fönstren sitter på samma plats i alla fall och den stora balkongen också, ja sånt kan man inte flytta förstås och inte höja taket heller. Så lite undrar jag vad som kan kräva så oerhört mycket jobb.

Förresten julduken som jag tycker så mycket om i vitt och grått på det stora matbordet fick jag av en annan tidning förra året, kom lite efter jul så den användes första gången i år. Men här är pläden:

5 kommentarer:

 1. TREVLIGT med ett oväntat paket. Pläden är fin. Gillar alla sådana där erbjudanden som svenska tidningar kör som lockande för att få prenumeranter. Gillar ICA-kurriren också.
  ja, det var en lång renovering i en lgh!! Undrar också vad de gör? Jobbas det hela tiden där? Eller är det långa uppehåll?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, det var så trevligt och gillar med de här presenterna, det är alltid fina saker.

   Ja den där renoveringen ja, var lugnt jul- och nyårsafton men inte mer. Det är något stört med dessa renoveringar, efter ett år eller två så säljs den till någon ny och då åker allt ut igen i en container på marken här och det börjas om. Och när mäklaren visar fotona kan jag tänka att vi har trevligare och finare:-). Nej det är inte normalt och måste betyda att folk har för mycket pengar och det i sig är konstigt, de har ju så stora miljonlån beviljade först och hur de har pengar till detta också, kan vara väldigt unga människor, ja alla äldre är lika men de har ju oftast sålt någon villa med stor vinst.

   Radera
 2. Att svenskar som ska vara så miljömedvetna och duktiga världsförbättrare renoverar hus och lägenheter det inte är minsta fel på för nån nyck tycker jag är bland det mest provocerande i vår värld faktiskt ;) det retar mej nåt oerhört.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, det är provocerande och stört. Att göra om lite efter egen smak är en sak, tapetsera o s v, fast det görs inte så mycket idag, bara målas över och det ser kalt ut men alla väggar ska flyttas, det ska kaklas om, bilas golv, tak ska hackas i, dörröppningar ändras, plötsligt ska fönster i väggarna inne tas upp, hela nya köksinredningen ska ut och sättas in en nästan likadan och mycket mer, det är underligt faktiskt. Förvånad att folk i regel har så fult på balkongerna som är så stora och fint byggda här, de kanske inte ens ser dem. Såg precis Tom Alandhs dokumentär om egnahemmen i Bromma, han var fosterbarn där och hade dokumenterat hela det parets liv. Väldigt intressant och fint var det. Kände igen mycket från pappas bygge av vårt barndomshem, man gjorde fint och var glad och stolt över det hela livet.

   Radera
 3. Och förutom det så är det oroligt när det smäller i alla rör och annat som är gemensamt, det bryts och hamras enormt och man undrar om de har koll på allt och vad som får göras utan att skada det gemensamma, det är skillnad på lägenhet och hus. Firman som satte in ny fläkt hos oss sa att alla i huset är felmonterade utom denna och de gjorde då en gemensam koll genom huset men det har säkert förstörts igen nu.

  SvaraRadera