fredag 13 januari 2017

Alla sova gott intill morgontimma?

Nej så är det inte även om maken sover ännu och jag gör mig en stor varm kaffe med lite choklad i och läser dagens tidning från pärm till pärm. Dessa människor som det är ett långt reportage om inne i tidningen väntar nu i ett land som är kandidat till att bli ett EU-land. De har fösts bort från ett grannland som är ett EU-land med miljarder i EU-bidrag. De är många tusen och mest ensamma, en tredjedel är ensamma barn och de yngsta 7 år. De visar oläkta djupa hundbett, de utsattes för brutalitet i det där andra EU-landet. En brittisk hjälporganisation har anlänt och står i snön och lagar till gulaschsoppa som räcker till 1000 portioner denna dag. Läkare utan gränser har kommit med en mobil sjukstuga och försöker hjälpa dem med de värsta skadorna. Myndigheterna i landet förbjöd först att frivilliga fick komma med filtar och sockor och mat men ändrade sig.

En pojke vill börja vandra till Italien men det är svårt nu i kylan och snön täcker länderna. Några läger finns det inte plats i heller, de är överfulla redan.

Läser vidare om annan ondska som sker här och läser intervjun med vår drottning Silvia och det är väl det klokaste i dagens tidning.

Sedan är det tyst, från statsminister, politiker, myndigheter, men jo, det står: har inte lett till åtal, har inte lett till åtal, har inte lett till åtal om och om igen fast det drabbade barnet har fått en livstidsdom.

Och visst uttalar sig en politiker om det som är viktigast i hans värld, moderaternas partisekreterare, kan man nu inte genast förbjuda fattiga nationellt så vill han att det ska göras lokalt så det går undan, ja sånt tycker han är det viktigaste idag i hans värld.

Sen löser jag ett sudoku och slår igen eländet.

4 kommentarer:

 1. Ja, nog är det ofattbart hemskt. Fattar det inte. OCH hur ska det lösas?
  USCH och fy alltså. Stackars människor. Vidrigt.
  Vet inte ens vad jag ska skriva.
  Bäst att fylla korsord och soduko och försöka skaffa sig ngn norm iaf. I ens egen bubbla.
  ja, Monica, önskar dig en bra helg iaf. Ha det så bra det går!

  SvaraRadera
 2. Annika, det är ofattbart hur hemskt det är. De är otroliga de människor som reser iväg för att hjälpa, nästan ofattbart det med för så svårt det måste vara, de är fantastiska verkligen och ger lite hopp ändå. Jag tycker det bara väller ut allt hemskt numera och även här i landet.
  Tack detsamma Annika, jag började städa garderober och det är så jobbigt så huvudet får annat att tänka på. Ska bli en grundlig genomgång från golv till tak här med saker i övrigt har jag tänkt och maken blir helt förskräckt:-), man kan sälja saker men jag vet precis till vilken organisation jag ska ge allt istället, kollade upp dem noga in på livet så det känns redan bra. Trevlig helg du med!

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt svårt för många och ett svårlöst problem. Önskar man kunde komma på en bra lösning.
  Önskar ej i alla fall en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Lena, ja det är verkligen svårt. Svårt på så många områden och man vet inte hur det ska lösas. Hör ju om en del positivt också som sker, tur det men att människor ska lida så och barn, det är bara rent hemskt.
  Önskar dig en fin helg med.

  SvaraRadera