fredag 2 december 2016

På spåret

... och Skavlan och innan dess Selmas saga, intressant alltihop. Jag som inte är någon TV-tittare och ser tre program samma kväll är helt otroligt:-), inte hänt på säkert ett år. De båda paren i På spåret var duktiga båda även om ett vann över det andra, Malou och Sigge var så sansade båda, gillade det och det andra paret var ju lite duktigare om sånt mäts i poäng. Vi tävlade också och kunde lite olika saker, var rätt svårt ikväll tycker jag. Fredrik får gärna med Eskilstuna på nåt hörn;-). Där bodde maken min också i tre år och hade en lärartjänst så han tog S:t Eskil på direkten:-). Honom ska jag kolla upp, de sa att han var engelsk men kanske han kom först från Sverige och sen reste tillbaka hit, han gick ett tragiskt öde till mötes här i vilket fall. Jo han var en engelsk munk som kom till vildarna här och är Södermanlands skyddshelgon tillsammans med Sankt Botvid. Här i länken finns att läsa om hans öde, liv och död: Sankt Eskil.

Sen Skavlan, kul att höra vår "gamle" statsminister, mer avslappnad nu än förr även om han är slipad förstås när det gäller frågor, fast bra det med, med integritet. Vi behöver inte veta allt.

Sabinas historia är en sån där man aldrig hör: att pappa pastorn i en liten kyrka i Stockholm tog hand om alla åtta barnen själv oftast och till slut för alltid när mamman återvände till det land de flytt ifrån, där hon hade verksamhet inom motorcykelbranschen och ett stort hus. Tyckte det var roligare än att bo i en liten trång lägenhet här i Fisksätra så hon lämnade allt en dag. Det har gått bra för barnen och Sabina är en riktig stjärna, hennes pappa en hjälte säger hon, han hade en bakgrund som artist och musiker, en intervju som är 1 1/2 år gammal finns här i SvD: http://www.svd.se/jag-kan-inte-vara-forbannad-langre, läs den gärna!

Tyckte Reinfeldt såg alldeles tagen ut när hon berättade och så var ju vår andra stjärna med också: Alicia som fått en Oscar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
    5 timmar sedan
  • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
    1 år sedan
  • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
    6 år sedan