onsdag 28 december 2016

Mellandagsrecension

En liten pojke nämndes inte alls, jo lite kom han med som ett av fem barnbarn men vid dopet lyste han med sin frånvaro, (ja hans dop var året innan men kunde fått vara med lite ändå), det var två andra gossar som nu ligger före i finhetsgrad som visades. Storasystern till den onämnde var yster och åt en morot som var tänkt för pållen eller lilla russet. Fadern pratade så trevligt och vänligt och rart och naturligt, kunde gott fått säga lite mer. Och hur frun upplever Brexit vore intressant att få veta. Hon kunde också fått vara med mer och när jag läser hennes engagemang för utsatta barn är hon väldigt seriös och insatt i problematiken och kan också uttrycka sig väl.

Storasyster till lillasyster som fick en större roll talar myndigt om för oss alla hur vi ska leva för att inte förstöra allt ännu mer, ja där kan man nog säga att det finns många människor på vår jord som inte kan påverka så mycket. Storasyster kanske kunde ha lite mindre "sommarstuga" eller bo enklare eller inte ha så dyra exklusiva kläder, klockor, bilar, exklusiva och dyra kläder till barnen o s v. Och sen att en 4-åring förstår att fisken mår dåligt när hon äter, ja det låter som en svår ekvation.

Flickan yster däremot hon gladde sig ännu åt naturen och skuttade levnadsglad runt. Bryr sig inte så mycket om konventionerna ännu.

Mellanbarnet bror gjorde så gott han kunde, verkar vara en snäll kille och hans fru ska nu försöka lära sig sin egen dialekt;-).

Pappa överhuvud var ute och fiskade, jag tyckte synd om de fina fiskarna som sprattlade glada tills de stora sjöodjuren kom och slukade dem.
Sedan undrar jag vart de 1000 yrkesfiskarna tog vägen som bodde här först och hade detta som sin inkomstkälla innan nu 100 000 bor här och välkomnar lyxturister, ja sådant undrar jag över ...

Så berättar mamma överhuvud i familjen en del om sitt/makens/familjens liv och det gjorde hon väldigt bra tycker jag. Nobelpris i diplomati delas härmed ut först och sedan visade hon med ett inkännande och med kunskap det område hon är engagerad i och bidrar till utveckling inom.

En svärson till idrottade lite och det är också bra initiativ och dialekten den går inte ur hör jag:-). Sen är ju hälsa som han pratar mycket om en väldigt nyckfull och orättvis historia, det vet han förstås själv med sin historia på de området. Ibland hjälper det inte hur mycket ett barn springer. Men bra ändå att göra det vi kan.

Det var det, bättre i år än förr om åren är min åsikt.
Det passar med lite slottsliknande här, engelskt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar