måndag 26 december 2016

Julefrid?

I övriga Europas länder tycks det råda en sådan, de flesta länder är katolska och människor respekterar tron, besöker i tusental mässor och konserter och det tycks som det råder en annan frid än här. Och även om de är protestanter eller annat så tycks de veta vad frid är och kan också ha mer fest och glädje ute på gator och torg. Vet inte vad som händer med Sverige, men så mycket våld och död dag efter dag och ingen skillnad alls denna tid när det är jul. Händer förfärliga saker och lite varstans men kanske mest i södra delen av landet men å andra sidan bor ju flest där. Är som ett vansinne, det sägs att droger och annat elände ökat mycket och det orsakar galenskap vet vi och finns i alla åldrar.
Nu kommer URD, verkar vara det enda som kan stoppa, en galen stoppar en annan galen, ja så verkar det fungera så tillfälligt blir den ena formen av galenskap dämpad. En underlig värld i en demokrati, ett rikt land, ett vackert land, ett tämligen generöst land, men vart är det på väg?

4 kommentarer:

 1. Det var inte sa lange sen det var extra straff pa brott som begicks under julefriden. Men det dar ar nog bortglomt nu.

  Peace on earth and goodwill to all men sager iallafall aldre manniskor fortfarande har pa pubarna denna period :)

  SvaraRadera
 2. Anna, borde kanske införas igen och det borde vara kameraövervakning i stor utsträckning, nu sägs bara: ja det och det har hänt men vi vet inget om något.
  Så fint det, att skicka med en sådan hälsning! Och även om det är alldeles fullt med folk på pubarna en kväll och ljudnivån hög så har jag ännu inte sett någon som bråkar ens. Är ju otroligt bara det med så mycket människor samlade. En stor skillnad i kulturen är ju att alla åldrar äter tillsammans och de vuxna barnbarnsbarnen letar efter gammelfarmor för hon har stuckit till puben med väninnorna:-), är bra med ett uteliv som innefattar alla.

  SvaraRadera
 3. Juldagen är helig för många som en religiös helg, inte bara kommersiell. I Spanien firas 6 januari med julklappar.

  SvaraRadera
 4. Lena, det skulle behövas lite mer frid och helighet här också, respekt för livet, är väldigt mycket brott som sker ständigt här i förhållande till den lilla folkmängden.

  SvaraRadera