lördag 24 december 2016

Jul i musikens och sångens tecken

Så mycket fina program denna jul! Riktigt härligt! Julfilmer går i repris och dem har vi sett förut och kanske inte tittar igen, men fint att de finns. Selmas saga var helt underbar och en fin avslutning på självaste julafton och glädjen kom, en tänkvärd berättelse och vad jag förstått har vuxna suttit som klistrade redan varje morgon och tittat:-).

Vi såg också första berättelsen som ska gå i tre delar och handlar just om första julen, del 1: Födelsekyrkan.

Sen julbönen från Örebro, och jag tänkte på så mycket en halvtimme kan innehålla med musik, sång, församlingssång, vacker solosång och en vettig präst, mer tid behövs inte då ...

Sen gick vi vidare till Västerås där Nils Börge Gårdh är programledare för "En sång om glädje i juletid" i två program. Jättefina! Det andra var bäst tycker jag.

Snart kommer Adolf Fredriks julkonsert med 300 sångare. Och midnattsmässa, ja och mycket mer, fantastisk musikhelg och allt i Svt! Och Tomten - en vintersaga tittar vi alltid på, av Viktor Rydberg, den är så fin, har den i bokform med de fina teckningarna av Harald Wiberg.

Fotade lite och det blir som det blir men lite kul att ha.
Otroligt duktiga sångare
I Västerås i pingstkyrkan fanns Robert Wells vid pianot, i Örebro i Svenska kyrkan var en annan pianist som var otroligt duktig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
    4 timmar sedan
  • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
    1 år sedan
  • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
    6 år sedan