onsdag 26 oktober 2016

Lyfter blicken

Och det kan behövas efter att läst nyheter på papper och dator, ser hur naturen är som en tavla där bakom mig i detta lilla köksfönstret och tittar ut i fler, verkligen vacker höst, och när det kommer lite ljus på färgerna blir det fantastiskt. Glad att dessa lönnar och andra lövträd får stå kvar, vi har ju riktiga trädmarodörer här som inte vill annat än hugga ned. Och det är inte de unga om jag säger så. En kvinna i ett grannhus sa just det, där räckte det med att två tyckte en sak mot 22 så blev det så. Kände igen det och här har det varit en bara och övriga sagt lite olika och försökt att resonera och diskutera lite men de flesta säger sen, gör som ni vill, vi bryr oss inte.

4 kommentarer:

 1. Superfint, Monica! Underbar utsikt! Jasså, de är så snabba på att vilja ta ner träd hos er, varför? Fara för hus? Nybyggen?
  Här är det tvärtom, tycker de tar ner för lite träd. Har en hel radda jag skulle vilja försvinna, men se, det går inte. Rules and rules :-)
  Älskar din utsikt!!

  SvaraRadera
 2. Annika, tack:-), ja det är ju jättevackert så helt obegripligt någon vill ta bort det.Stör ingen utan bara vackert och vi har det bra så att absolut inget mer ska byggas här utan vi bor med vackra utsikter och husen är fint fördelade i en egen park. Tror de här människorna har för lite att göra:-), sitter och funderar på om dagarna vad de kan bråka lite om, värst att de får som de vill för folk orkar inte bry sig. Och visst finns det träd som kan växa sig alldeles för höga och skugga som du säger men här är det inte så alls. Precis idag kom lyftkranar farande förbi vår lönn men de var beställda för att beskära äppelträden:-), det är väldigt petigt med hur träd ska vara här:-)

  SvaraRadera
 3. Tycker ni borde ha kedjat fast er i traden :) tanterna har ar helt galna. En tant har stickat en sakert tio meter lang halsduk runt ett trad som kommunen ville ta ner och nagra andra har dragit kommunen anda till rattegang :) traden star kvar ...

  SvaraRadera
 4. Anna, det verkar vara rejält krut i era tanter:-), ja här undrar vi hur länge den ska få stå den enda lönnen som nu är kvar vid våra balkonger, stör verkligen inte är bara en stor skönhet och de högre upp de ser den inte men störs kanske av att se trädkronan nedanför dem;-) Bra tips, kanske kan fixa ett rep för jag stickar ju inte:-). Säkert ska de ha möte just första advent, var så förra gången, måste bero på att de har brist på uppmärksamhet, det konstigaste av allt är ju att vi ställer upp på det, även vi skyndade oss hem till mötet:-)

  SvaraRadera