söndag 23 oktober 2016

Ljus i höstmörkret

Tyckte det var dags, städade balkongen igår och det var rätt kyligt och jag blev kall om händerna, pelargonerna blommar fortfarande och margueriterna, ljungen förstås och hortensian har fått nya vita klasar. Begoniorna de blommar med för fullt. Lavendeln satte jag lite mer skyddat så få vi se om den klarar vintern. Regnade precis hela dagen men var inte kallare än dagarna på landet förut men kändes så mycket mer ruggigt nu med lite vind och väta. Hörde fågelkvitter, det är precis som att de kommer när de ser någon, tycker också kanske att det är lite ruggigt nu och är hungriga. Planterade en liten gran från vår skog och tyckte gott den kunde få lysa:

4 kommentarer:

 1. Åh vad duktig du är, själv har jag inte hunnit med varken det ena eller andra. Det är full fokus på renovering, men...så kan det vara ibland. Man får ta det allt eftersom.. :)

  SvaraRadera
 2. made by mary, tack:-), ja att pyssla med en liten gran var roligt och fint inifrån att se den lysa. Ni har mycket jobb, är kanske bra att börja lite inomhus nu under den mörka tiden men ta det lugnt, såg hur fint taket var under "pappen", såg ut som vit papp och man tänker på vilket "mode" att man satte över så mycket av det genuina och vackra. Det finns nog mycket mer som kommer fram, spännande för er:-)

  SvaraRadera
 3. SÅ mysigt, Monica. GILLAR!
  Mysfaktorn som är SÅ viktig.
  Urmysigt och perfekt höstdekoration som kommer att lysa snyggt hela december ut!!

  SvaraRadera
 4. Annika, tack:-), så fint med ljus och det behövs nu, har blivit så mörkt redan, kollade lite var alla adventsljusstakar finns nedpackade här hemma:-), och det finns så mycket fina stjärnor numera, skulle tycka att de vore en fin allhelgonabelysning faktiskt istället för bara decembermånaden, att tända en stjärna för alla. Men får väl avvakta lite med sådana nymodigheter, grannarna kan bli chockade:-). Fint att det finns så mycket ljusslingor, det är så vackert både ute och inne med dem.

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  4 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan