fredag 19 augusti 2016

Min helg

Det finns något som heter "Min helg" i en tidning som följer med i en mycket känd dagstidning på helgen:-). Mest har det varit roande att läsa fast ibland väldigt tröttsamt och känts så oerhört pretentiöst och ansträngt, stackars människor har jag ofta tänkt. Och tänkt skriva om det fast inte orkat. Och det är ju deras liv och deras val, så jag behöver egentligen inte bry mig, fast lite intressant är det ändå:-). Sett att fler har reagerat på dessa "rapporter" och skämtat mycket om det och idag tycker jag att de har tonat ned sig något de rika och framgångsrika, för de är bara sådana som får berätta.

Haft en liten idé som bloggförslag till alla att skriva något liknande, ja fast från "Sin helg då", kanske vi hinner med det i höst.

Det handlar om från fredag eftermiddag, då berättas förstås först om alla framgångssagor under veckan och nu är de helt slut efter alla möten med alla andra framgångsrika, så de bokar bord med hela familjen på någon lyxrestaurang, ja först har Nannyn kommit med barnen, de ska också få vara med lite:-), våningen sköter städpersonalen om och tvätt och sådana trivialiteter nämns inte alls. Sen fortsätter de vuxna, (Nanny hämtar barnen igen), till ställe efter ställe i City och det berättas vad som äts och dricks. Vid något tillfälle handlar de också en massa skaldjur med sig hem. De stupar sen i säng. Ja efter att de har avslutat hemma med ytterligare lite vin.

Tidig lördag morgon joggar de Stockholm runt:-), sedan följer ett par timmar på gym, ja emellan där äts brunch, sedan lite jobbkontakter igen som måste underhållas, sedan bokas restaurang med vänner, sedan party, dessförinnan kanske något kulturellt och lördagsshopping i de fina affärerna, bara där, sedan ut igen på nytt inneställe och flera hinns med innan de avslutar med drinkar med rabarber i, (redan framställda när de kommer för personalen vet vad de vill ha), i någon hipp bar. Sedan sover de, tror jag, för på söndagen ska de ut igen, äta frukost ute, träffa viktiga människor, vara uppkopplade, kanske åker många mil plötsligt till landet och hem igen. Ja mest troligt är att det blir en sväng ut till skärgårdshuset. Och där läses alla inneförfattare, jo det hinns med, båten läggs i eller tas upp, vilken säsong det nu är och de lägger nya plank i hela huset, de grålaseras sedan och takbjälkarna målas vita. En trendig tapet sätts som stänkskydd med en specialbeställd glasskiva till, det är snyggt tycker jag:-). Ibland har de en journalist och fotograf i släptåg som ska fotografera deras lantställe och skriva om det i något magasin, kanske i denna tidning och frun i huset visar att hon gjort en knut av rep, knop kanske som handtag på den gamla renoverade möbeln från mormorsmor.

Efter det så kommer de på att matkassen inte kommit hemma och handlar lite mat till sina barn. Men innan på hemvägen går de och kikar i någon konsthall. Kanske "måste" träffa någon av sina föräldrar som bjudit på middag men kommer så sent så alla har redan ätit och gått. De åker då hem och tittar på en film, har lite kvalitetstid i familjen, barnen somnar kors och tvärs, även mannen efter fem minuter, mor i "huset" kollar jobbmail.

De hinner på något mirakulöst sätt till stallet också och tittar till hästen (hästarna). Sen kommer måndagen ...

Ja det gäller att orka med måndagen då, i en spalt intill dessa helgberättelser står listat alla inneställen och det kan vara både 9 och 10 ställen som de varit och ätit och druckit på under helgen, blev förvånad över en person som jag inte alls uppfattat så här, hon har barn och make, 10 ställen hann hon med under helgen, räknar upp vilket sorts kaffe hon dricker och var, lika med teet, vilka lyxiga juicer hon får pressade till sig och så maten och allt annat och så middag som pågår i timmar i deras hem berättar hon mellan alla andra 10 ställen de äter på. Innan hon somnar läser hon någon bok på tusen sidor:-), andra berättar också om sina middagar med ett oändligt antal rätter och hur de grundligt avsmakar alla viner och avecer under tillagningen. En annan kändisman berättar att hans huvud är för fullt så han inleder helgen med så starka drinkar hemma i köket så håret reser sig och somnar direkt efter middagen. Han missar inte löprundan tidigt nästa morgon dock;-).

En annan familj flyger mellan våra största städer om helgen och hinner ändå med en hel del uteställen men inte tio:-), hinner med löprundorna förstås och förvånas lite att det är som en modeparad gällande sportkläder på folk som springer här i vår huvudstad, senaste eleganta kreationerna ska det vara enligt senaste sporttrenden lägger mannen märke till i denna familj. Han tipsar om ett ställe med gott kaffe och goda kardemummabullar, det ska jag komma ihåg:-).

Nästan så de yngre känns lite mer sansade än medelåldersfolket, har inte gjort någon statistik:-), men lite så.  Ja det händer att de där jag kallar medelålders skriver: imorgon får jag vila ut på jobbet ... de har då innan varit så trötta av helgens "avkopplande" aktiviteter så de kan somna stående.

En yngre man säger att verkligheten ger sig till känna tidig måndag morgon, verkligheten finns där igen som en smäll. Det låter som ett rätt stressigt liv dessa "Min helg".

Ja det finns mycket att skriva om, kanske det blir något inlägg senare om helg;-).

Jodå, lite trendiga är vi;-):
Här i lilla köket på landet stod en gasolspis på skåpet och en gasoltank i det. Vi lämnade in alltihop på en bensinmack som bad om ursäkt att vi inte kunde få något för det men vi var glada att vara av med alltihop, det var efter förra ägarna och personalen hade aldrig sett en sådan gammal gasoltank:-). Vi har matgrupp i vardagsrummet men här kunde det vara trevligt med en liten frukosthörna tänkte jag. Ordnade en furuskiva som jag putsade och vitlaserade, karvade ut lite för dörrposten så den skulle ligga rätt, köpte fyra nån sorts stenar, av cement tror jag, det höjde bordsskivan till perfekt höjd och tidningshylla fick jag på köpet och vips hade vi en frukosthörna:-) och jovisst, vi har takbjälkar genom hela huset, så fint och en gäst undersökte dem noga för han ville veta om de var äkta, ja så de gick genom huset och bar och inte prydnad, ja de är äkta:-), vi hade inte tänkt på det så noga utom att de är fina!

2 kommentarer:

  1. Skönt man slipper stressa sådär :)

    SvaraRadera
  2. Anna, det är det verkligen, inte konstigt de ramlar ihop sen och har mycket problem och det berättar de i andra reportage. Man gör ju ändå vissa val själv ...

    SvaraRadera