onsdag 20 juli 2016

Soliga sommardagar ...

mixade med lite skyfall, men ständigt varmt och solen kom snart tillbaka, ja mellan skurarna. Vi avverkade årsmötet på landet där vi har väldeliga förtroendeposter numera;-), ja medlemmarna börjar bli till åren och vi räknas som ungdomar maken och jag, ja allt förlöpte väl och när mötet avslutats ute i det fria vid kaffeborden med de vackra sommardukarna så blev det dunder och brak och det knastrade och blixtrade i grantopparna. Maken och jag for till grannorten och hann precis få in en sen lunch när åskan slog ned och allt blev utslaget i strömväg, här på caféet och i affärerna som snabbt måste stänga. T.o.m. brandbilen kom med påslagna sirener, väldig dramatik. Tillbaka till vår "by" och hoppades på att mataffären fungerade där och det gjorde den och ryktet om åsknedslaget och det strömlösa samhället hade nått ända hit för nu fick de alla kunder:-).

Sen hem till stugan och solen sken igen och vi gick på promenad, tittade på blommorna, pratade med de fina hästarna, lyssnade på klockorna i klockstapeln som ringde så påpassligt, satt vid sjön och tog en kvällsfika där.
Alltså, solmogna smultron i trädgården, svårslaget:-) och så finns mängder av fina blåbär och även tidiga kantareller på vår tomt
De vita blåklockorna är helt ljuvliga, jag ser när de börjar växa i en  klunga där i gräsmattan och är noga med att inte klippa ned dem, maken får noggranna instruktioner om han ska klippa, är det dom här? frågar han om några fibblor;-) så jag får passa dem noga, är underbart vackra när de slår ut och blir väldigt stora, populära hos alla små flygfän
Blåklockor är ljuvliga också
 Vackert och rofyllt vid sjön, är så fint med solnedgångarna där och ljuset, lite näckrosor finns och många trollsländor, de små grodynglen syntes inte mer men en och annan minigroda som hoppade på land.

4 kommentarer:

 1. Så vackra sommarbilder!
  Men vilken dramatik det blev!!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena, tack! Ja när det växlar så men det kändes i luften innan, lite otäckt där på landet om åskan skulle slå ned och det gör den ibland. En väldigt fin sommar har vi, är ju ett fantastiskt väder med värme, så skönt! Och lite dramatik kanske behövs ibland:-)

   Radera
 2. Svar
  1. Anna, tack! Är glad åt alla blommor, det är så vackert och roligt att se den här sortens hästar också, är ju mest ridhästar annars där.

   Radera