torsdag 21 juli 2016

Engelskt

Hittade så goda karameller, är så gott ibland och det blir inga mängder då utan en och en som är lite uppfriskande. Rabarber/vanilj, svartvinbär/lakrits, citronsorbet, choklad/lime, cocacola, päron, goda!

Historien förtäljer: en ung man vid namn Malcolm återvände och vid liv till sin hemstad i Lancashire 1918 när första världskriget var slut och han startade med lite karamellkokning i en bod i all anspråkslöshet. Som barn hade han kokat kolor och gjort godis men så kom kriget som tog alla pojkar och unga som gamla ut i det förfärliga. Men han började på nytt, kreativitet fanns och tåga att göra något på egen hand för att leva vidare.

Det här blev en succé med erkännande för sin kvalité och blev stort, kom till USA också och företaget finns i hela UK och ska fira hundra år 2018. Och jag, jag hittade denna kartong i Uppsala på hemväg från landet. Namnet är Stockley ännu för så hette den unge mannen.

2 kommentarer:

  • Vacker kyrka - En stor överraskning var denna stora, vackra och ljusa kyrka på en liten utflykt. I centrum fanns också världens gästvänligaste turkiska café.
    16 timmar sedan
  • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
    1 år sedan
  • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
    6 år sedan