fredag 24 juni 2016

Nytt försök

Blev jordgubbar och körsbär, körsbär är riktigt riktigt gott och jordgubbar också om de är solmogna, minns mammas och pappas från trädgårdslandet, åh så goda. De här kom från Skåne och en stor producent där eller odlare kanske det heter, ser fina ut i färg men kan det vara alla besprutningar och kemikalier som tar bort all arom och smak tro? De säger själva att de följer de tillåtna reglerna och det vet vi att potatis och jordgubbar innehåller rena kemilabbet om de inte är ekologiskt odlade, just jordgubbar är det få som odlar ekologiskt till försäljning. Ett glas vatten hade godare smak än dessa, jag försökte piffa upp dem med lite rörsocker för att få fram arom men det blev så där. De svenska jordgubbarnas förträfflighet anser jag vara en stark överdrift. Körsbären var goda, saftiga och smakrika. Hade längre transportsträcka än jordgubbarna så det kan inte bero enbart på det. Trist, hoppas på bättre:

2 kommentarer:

 1. De allra första jordgubbarna som såldes här i Skåne var väldigt smakrika och goda, men sedan tycker jag nog att det inte smakar lika gott längre. Vad detta beror på är svårt att säga, kommer från samme odlare. Läste att ju längre upp i landet man odlar desto smakrikare är jordgubbarna. Kanske en tåligare sort.

  SvaraRadera
 2. Nilla, ja det låter konstigt men kanske är olika sorter som mognar olika tid. Och säkert är det så att odlarna odlar de tåliga sorterna som mer är motståndskraftiga mot mögel och ohyra och att smaken kommer i andra hand för vi köper ju ändå. Nu köpte vi igen från Öland och de var mycket godare. De lockar ju denna tid där de står och ser fina ut men har ofta nästan ingen smak, det vill man att de ska ha.

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  4 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan