fredag 24 juni 2016

Jag tror ...

att det blir helt annorlunda än som vi tror, och värre, vi ser och hör scenarier målas upp och främst så besvärligt det kommer att bli i UK och mycket arbete är det att reda ut. Men en gång var det Frankrike och det där andra stora landet som startat två världskrig som styrde och ställde i Europa efter krigen och Storbritannien det land som fick slut på de två förfärliga världskrigen så att hela världen igen kunde få fred.

Frankrike motsatte sig Storbritanniens medlemskap i ett EU, ja det hette inte så då, det var en lång radda med olika ekonomiska fördrag efter andra världskriget för något hade människan kanske lärt sig men makten härjade inom dem också förstås och Storbritannien hade gått med tidigare om inte Frankrike blockerat det genom Charles de Gaulle så nu blev det först år 1973 tillsammans med Danmark och Irland. Tyskland och Frankrike hade ett fördrag där de stämde av allt emellan sig och ville inte ha någon konkurrens.

Nu undrar man, det där landet som startat två världskrig, de drivs väl inte av sådan makt så de startar ett tredje? De vill utöka, landet med herr P vill utöka, Österrike vill utöka och det går sådana strömningar genom hela Europa förutom att det är krig redan i mängder av länder. Girighet och ondska går hand i hand.

Undrar var det är bäst att bo? Sverige har man ingen nytta av enligt dokument som läckt ut från herr P, det ska bara oskadliggöras, kan stängas av på en timme och vi har ju sett så sårbart det är i de senaste tidernas händelser, TV, radio, all kommunikation kan förstöras på en kvart, flyget över hela landet sättas ur funktion, el, vatten, ja allt. Enligt våra försvarsmyndigheter går allt att stänga av på en timme som sagt. Vi tar oss ingenstans för vi har inget bränsle o.s.v. Han vill inte alls ha landet, ska bara undanröja dem först som har någon betydelse och kan stå i vägen och byggnader som sjukhus förstörs och sen får vi svälta ihjäl utan förbarmande. Lite som Sverige gör mot andra svaga i det vi kallar U-länder eller fattiga och mindre värda, som inte har resurser att försvara sig. Visserligen tar vi emot flyktingar, men vi har en stor vapenindustri, den största exportören per capita är vi, vi förstör och driver bort människor där vi kan roffa åt oss rikedomar, vi investerar miljarder även av våra pensionsfonder som AP-fonderna i länder där vi kan ta folkets tillgångar och levebröd så att barn långsamt svälter och törstar ihjäl, ja mycket mer, vi har också en korruption inom allt här hemma från färdtjänst till sophantering och däremellan, de som driver flyktingboenden, myndigheter, bankvärlden, rättsväsende, finns inom sjukvård, skola, ja precis allt, vad säger att vi skulle vara bättre än något annat land. Nej tror inte det. Och vi kanske slås ut först av alla.

Så frågan är vart man ska fly:-), ska fundera ett tag.

Det var en glad midsommartext detta, ska kolla om jag har något fint foto, i alla fall så får vi leva och göra så gott vi kan, sträcka ut en hand om vi kan, se nästan, dela med oss och så får vi se och det blir säkert inte som vi tror, det vi oroar oss för ska drabba långt bort men inte här, blir säkert helt annorlunda. Och idag var första dagen som ett land lämnar Europagemenskapen. Det är en konstig känsla med det.

2 kommentarer:

 1. Förutom Grönland :)

  Nu när nationalismen är som den är inte bara här utan i hela Europa och USA, och den går över mer obehagliga former så känner jag att det är bättre att ta upp den till ytan och se den i vitögat för vad den är, istället för att låta den pyra och så står man där efter ett val med en ny diktator. Hade remain vunnit så visst hade jag varit glad, men den hade inte tagit kål på stämningen som rådde, och som luften gick ur idag. Nu är det upp till bevis, och många har redan ångrat sin röst, men kanske kan vi alla lära oss någonting och gå stärkta ur detta. EU var trots allt inte lösningen på alla problem här i världen, men underlättade en del. Och ett litet land kan snart börja känna sej ensamt och börja uppskatta sina invånare, allihopa.

  Att Turkiet kan komma att bli medlem var nog det som fick många som inte har någonting emot migranterna i övrigt att bli rädda och rösta leave. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var orolig för vad som skulle hända om de gick med i EU, men jag tycker inte att lämna var rätt väg.

  Jag tror nog snart Storbritannien kan komma att uppskatta sina migranter. Då kan jag både ha kakan och äta den, och om inte så kan vi iallafall flytta till ett annat land. Minde roligt att vara en brittisk ung människa idag. Tror många äldre som röstade leave kan känna sej mer ovälkomna än oss migranter just nu!

  SvaraRadera
 2. Ja precis Anna! Just så! Och hör redan strömningar från de äldre, de trodde ju t.ex att de skulle få så mycket pengar nu av stollen där och väldigt bra att vi ser på en gång vad sådana går för, nästan förvånad att han sa att löftena var helt fel, han försökte inte ens mildra det litet. Det var bara en sak och många fler börjar de som röstade lämnat fatta. På ett sätt tror jag det blivit fler otäcka konflikter med hat om Bremain vunnit. Nu är alla förlorare på något sätt och kanske måste samarbeta och tänka om.

  En del i det här förutom Turkiet tror jag att Sverige har, att vi tagit emot så många är en sak men att vi hanterat det dåligt och det har spritt sig ut över Europa, alla konflikter här, hot, bränder på boendena, mord, smittsamma sjukdomar, hundratals gatubarn som lever på rån, ännu flera nu eftersom de ska kastas ut från HVB-hemmen, hem som har galen personal dessutom och ägare som skor sig enormt på flyktingarna, de stora kostnaderna för landet och en total vilsenhet från politiker och så ett statsministerpar som i stort inte yttrar sig, bara går omkring som ett kejsarpar, min åsikt:-). Vi har skrämt upp omvärlden ordentligt och så alla terrorister på det som fått medborgarskap. Aldrig har det stått att läsa så mycket om Sverige utomlands och i stort finns ingen som uttalar sig, berättar och förklarar något, är tafatta och även väldigt outbildade politiker här. Utbildning är mycket viktigt av alla de slag om man ska förstå vad man ser och vara i många sammanhang. Inte bara tänka på vilken enorm lön man kan få om man kliver på andra.

  Och jag känner mig sorgsen när jag tänker på de unga i UK, som nu blir låsta för det samtidigt bra om nu EU består ett tag att ha ett EU-medborgarskap. Någon ville ha medborgarskap på Island och det gick bra att söka redan nu:-), den får vara i vilande tillstånd bara för först måste man bo där i minst fyra år och ha ett arbete. Är väl mycket sådant som Sverige brustit i. Och Turkiet som nu får pengar från EU och står som kandidat ja, och de sköt ihjäl barn vid sin gräns i veckan. Det väcker mycket frågor vad kraven då är för att bli ett medlemsland.

  Hoppas på att det blir fred en tid till, vi får se, vi får leva under tiden.

  SvaraRadera