måndag 27 juni 2016

Jag kan inte låta bli, tralalala:-)

I dessa dagar om de dumma googlande folket, ja så vi ska tro att de är de mest korkade människor som någonsin vandrat på jorden för så har det stått i Expressen och Aftonbladet och då är det sant, att det inte var sant är en helt annan sak och nu måste jag fråga Google vad svenskar googlar på. Och det finns finfin statistik på det.

De där 50 gråa skuggorna ligger i topp, liksom Gallerian of Scandinavia:-). Sedan på namn? Jo Måns, om det är katten eller Zelmerlöv, jo det är nog den senare;-). Om ord eller företeelser gällande mat, chiapudding. På vad? Vad betyder emojisarna? På hur? Hur lång är Jenny Strömstedt kommer upp på första raden på den frågan och har flest sökningar i en lista på tio, sedan vidare, hur mycket alkohol får man ta in i Sverige?
Vem? Ja vem väljer statsminister i Sverige? Det kommer upp i den listan på vem. Se där, lite politiskt intresse men ingen fråga om EU för det kan ju varenda svensk redan allt om;-). Så ingen behöver fråga: vad innebär det att lämna EU, som var den korrekta sökningen av det där dumma folket, ni vet. Vem igen? Ja vem sjöng på CP:s bröllop?

Ja detta googlade svenskarna om och det är en sammanställning för hela år 2015 och ger en klar bild av svenskarnas främsta intressen. Ja då ni vet när det kom 160 000 flyktingar, därav över 30 000 ensamma barn som saknade boende här och flera tusen försvann av dem och ingen vet vart, länder stod i brand, tusentals och åter tusentals drunknade under sina flyktvägar, allt var kaos och mycket stor oro i världen. Här hemma hände något allvarligt och dödligt varje dag. Ja det speglar rätt bra vad som orkas att ta in, speglar det det? Vem vet? Inte du inte jag ... jag tycker att frågan om Jenny Strömstedts längd var roligast:-) och samtidigt väldigt viktig för 9.9 miljoner att känna till den;-)

PS själv googlade jag på Die dummen Schweden och vad det kunde tänkas komma ifrån, ja finns lite olika teorier men det var länkat till den här mycket intressanta artikeln om en författare som stötte på uttrycket här, men det utvecklas inte alls mer hos honom men väldigt intressant att läsa är detta om: KurtTucholsky
Och fortfarande vet jag inte hur lång Jenny Strömstedt är;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar