onsdag 29 juni 2016

Det vita guldet

Det är livsnödvändigt och i dessa varma dagar har jag faktiskt några flingor på smörgåsen, känns så bra så. Och gott är det.
I tidningen Forskning & Framsteg som vi prenumererar på då och då (och jag är helt osponsorerad och inbjuder till läsning alldeles gratis) finns en intressant artikel: det-vita-guldet
Tänk att inte ens det livsnödvändiga saltet har vi själva och jag gillar det här från Cornwall: gott

4 kommentarer:

 1. Salt är gott. OCH jag är en sådan som saltar för mkt. Jag vet, inte bra, inte bra.
  Gillar salt lite för mkt.
  Livets salt :-)
  Ha en finfin dag i värmen, Monica!!

  SvaraRadera
 2. Annika, jag tycker också det är gott, har aldrig i mitt liv saltat potatis och grönsaker men annat så man känner den där sältan, gillar det. Tror säkert det är nyttigt också:-). Och man kan ju känna att man vill ha något salt ibland och då tror jag det är rätt känt. Tack detsamma Annika, vi har en fin sommar!

  SvaraRadera
 3. Tänkte på dig idag Monica när jag besokte presentaffären på The Lost Gardens of Heligan (ligger alldeles i närheten av där jag bor; det finns massor att läsa om Heligans historia på nätet) och inhandlade en snygg topp med varumärket Seasalt Cornwall. :)

  Lillan i Cornwall

  SvaraRadera
 4. Lillan, ja det skulle vara roligt att besöka Cornwall också, och kul att saltet de har här nu är därifrån. Jag ska läsa på om Heligans historia. Ha det fortsatt fint i helgen!

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  5 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan