onsdag 1 juni 2016

Den blommande våren i vitt

Tänk så fin våren är och alla träd som blommar förutom blommorna på marken. När körsbärsträden blommat över började nästa, jag vet inte riktigt vad de här vita är för träd, finns i vår park vi bor i. Vackra är det vilket som:
Och så växer Anemone sylvestris, tovsippan, här utanför huset vid en häck, den finns vild bara på Öland och Gotland men också i trädgårdar här och på vårt land vid häcken, den upptäckte jag plötsligt ett år uppe på en slänt, så fin och jag försökte sprida ut den lite med att flytta till fler platser i trädgården men den ville vara bara där. Utslagen nedan i solen:

4 kommentarer:

 1. Anna, tack! Ja så vackert med alla vita blommor!

  SvaraRadera
 2. Fint Monica! Undrar också vad det är för träd? MAFFIGT!!
  OCH vilka speciella sippor. Så fina!

  SvaraRadera
 3. Annika, tack:-) och jag med undrar vad det är för träd för det blir ingen frukt eller så på dem senare, men så fina! Och de vita sipporna är ju otroligt vackra, kommer långt senare när vitsippor och andra vårblommor blommat ut. När jag såg dem vid vår stuga så trodde jag att det var sena vitsippor men stora:-), gamla paret som ägt huset hade planterat dem, de var så duktiga med mycket. Och att de finns här med, en gammal dam kom och pratade när jag fotade dem, hon var så glad att någon såg dem:-)

  SvaraRadera