tisdag 28 juni 2016

Berättelsen om Botvid

Har skrivit om detta förr och nu när Anna var här så såg hon denna i trä i en affär med gamla saker, har aldrig sett den förr, gjord av någon som heter Wikström, ja jag köpte den direkt och ställde i fönstret, lyser frid där bland blombladen.
Här skrev jag om berättelsen och också om vår utflykt till Botvids källa: Botvid och utflykt

2 kommentarer:

  1. Monica, där passar Botvid bra bland blomstren. Nu fick jag lära mig om Botvids källa också.
    Hoppas att veckan är bra, och att midsommaren var trevlig!

    SvaraRadera
  2. Annika, ja jag tycker mycket om honom:-), först ställde jag bara dit träfiguren och tänkte inte mer på det men nu tycker jag det känns väldigt fint och harmoniskt och passar så bra där. Väldigt intressant med historia, jag blir alltid så fascinerad av resorna folk gjorde för tusen år sedan och mer, hur gick de till? Så oerhört skickliga de var för de kom ju levande hem igen, ja utom han då från den sista och som gjorde så gott och följde med och "belönades" med död, ja sånt känner vi igen också idag. Är så fina kyrkor dessa två, Botkyrka och Salem, underbart vackert där och hela sommaren fantastiska konserter med kaffe på kyrktrappan:-)

    Ja tack, väldigt fint väder här i sommar, alldeles otroligt så varmt och vackert, jag kan inte minnas en enda sommar så. Ska läsa hos dig nu, ha det så fint Annika!

    SvaraRadera