söndag 26 juni 2016

Är även svenskar idioter?

Ja frågan måste ställas! I dessa dagar finns det många förståsigpåare i sociala medier, om engelsmännens intelligens eller brist, ja t.o.m. saknad av den helt vet en del svenskar att gapa om, alla 65 miljoner engelsmän! Åh vad svenskar kan mycket, känner så otroligt många människor, läser så otroligt mycket utom våra kvällstidningar, ja vet allt;-). Är mycket roande att läsa fast mycket tragiskt, om det vore svenskar som sitter under en sten kunde det göra detsamma men i en del fall tyvärr människor som undervisar våra barn, ack, ack, ja inte konstigt det rasar utför i skolan. Tror jag sätter mitt hopp till nyanlända som sett mer utav världen, har förresten kontakt med lärare som tycker det blir högre kvalité på undervisningen tillsammans med kollegor som kommit hit.

Kommentarer som att alla engelsmän är idioter, okunniga, opolitiska, borde inte få bestämma själva, allt är ruskigt, borde inte fått rösta, deras premiärminister är galen, ja landet kan de inte åka till en gång till som de älskade igår men inte idag o.s.v. o.s.v., samma personer kan själva sedan inte skilja på vår egen EU-omröstning 1994 och röstandet om euro 2003. Röstade ni ja eller nej?

1994 röstade Sverige om medlemskap i EU, 6.5 miljoner svenskar var röstberättigade, men 5.4 miljoner bara ville rösta, idioter redan där eller hur;-), alltså ett deltagande på 83.3%. 52.3% röstade ja, alltså ca 2.8 miljoner. 46.8% röstade nej, alltså ca 2.5 miljoner, ja de 2.5 miljoner som absolut måste vara idioter enligt dagens "skribenter";-).

De som röstade hade förstås en enorm kunskap om alla fördrag och varför EU kommit till (obs ironi, bäst att förtydliga är ju många som läser) för de röstade nu trodde de om att spriten skulle flöda i affärerna, sånt är viktigt för många svenskar tyvärr.

Tänk om folk ville lära sig lite mer historia! Det är så viktigt! Särskilt om de själva är lärare, ja jag blir mörkrädd!

Valdeltagandet i Storbritannien nu: 46.5 miljoner var röstberättigade, 33.5 miljoner röstade, alltså ca 72%. 51.9% röstade ut ur EU och i antal människor var det 17.4 miljoner och 48.1%  röstade kvar i EU, antal människor 16.1 miljoner.

Jag blir helt skrämd av att en mening i media kan misstolkas så till den grad, om det påståendet att det är googlat om *EU fastnar så fullständigt autistiskt hos många, ännu mer skrämmande om dessa personer är förebilder för unga och inte kan sätta en mening i ett större sammanhang och se samband, ett annat ord för det är intelligens, ha lite djupare kunskap, ja då är det illa, mycket illa.

*Sanningen är den att det som googlats är: "Vad innebär det att lämna EU?"
Och det vet förstås varenda svensk utan googling;-).

Hur många behöver inte ta reda på fakta om detta komplicerade? Det betyder ju inte att inte människor vet. Idag har Bryssel problem, det tar år att gå igenom alla dokument, alla fördrag, ni får tänka att det land som nu går ur har givit miljarders miljarder till de fattigaste länderna i EU utan att få ett pund tillbaka från dem. Det ska nu redas ut. Rättigheter och skyldigheter. Och så har landet förstås fått pund till städers förvandling som Liverpool t.ex., som är helt fantastiskt idag, men landet har själva betalat årsavgifter i miljarder som är dubbla och mer än så än vad som kommit tillbaka.

Nu får herr ordförande där i Bryssel lägga pannan i djupa veck och försöka reda ut, skulle kanske hjälpa till för jag är en hejare på matematik. Och så skönt att jag rest mycket, bara en gång charter i mitt liv, annars helt på egen hand och haft kollegor från jordens alla hörn, tänk annars hade man kanske varit en svensk idiot;-), jag är så tacksam idag!

2 kommentarer:

 1. Skönt att titta bort en stund på någon annan röra än sin egen och oja sej lite :) jag unnar er det ;)

  SvaraRadera
 2. Anna, haha, ja det är många som längtar bort ...

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  5 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan