onsdag 4 maj 2016

Vårpromenad hemmavid med majblommor

Det är så härligt att våren kommit, vi blir nog lite hemmablinda både till mans och kvinns, precis som i det där Grålandet och det har varit väldigt grått länge här och även tungt med allt som händer, det är så mycket förändringar och människor känner verkligen oro. Kungen sa att vi kan bara se framåt:-), ja det finns nog inget annat val. Gick en promenad bland husen här, vi bor som i en park och plötsligt hände mycket i naturen på en gång så här kommer ett bildsvep:-)
Häckarna runt uteplatserna satte verkligen fart
Flaggan får vara med igen och en vit björkstam som ovan är så fin
Här i backen  bakom våra hus lekte Anna och kompisar när de var små och vuxna hade picknick, idag ser jag nästan inga barn leka eller plocka blommor, många äldre bor här men också barnfamiljer som flyttar in när de äldre flyttar ut, två småpojkar kom och började hoppa omkring lite men föräldrarna ropade på dem, de var på väg till bilen, leken är så ofta nu på olika lekland, finns flera jättestora här 
Inte trodde jag att det fanns både vit och lila kungsängslilja här i år:-), så underbart vackra
Alla vackra blommor passar särskilt fint idag tycker jag, Monica-dagen till ära:-)

4 kommentarer:

 1. JÄTTEFINT!!! OH dessa svenska vitsippsbackar. Vad de är underbara!! Såg att Anna har i England också, härligt.
  Men en vitsippsbacke är nog bland det finaste man kan se.
  OCH Kungsängsliljor är ju fascinerande. ATT de kan vara rutiga. SÅÅ fina.
  Njut av allt det ljuvligt fina. Er bästa tid är nu!!
  Maj hemma? Priceless!!

  SvaraRadera
 2. Annika tack:-) ja det är något speciellt med vitsippsbackarna, så svenskt tycker jag men så kul att de finns så mycket av dem hos Anna med:-). De lyser upp så mycket och det vita och gröna växer över riset, så fint att se. Och kul med Kungsängsliljorna, de växer framför huset intill vårt, fint att de klarat sig över vintern, väldigt vackra! Så glad för sol och värme som kommit även om det är "bara" runt 17-18 grader och kallt på morgnar och kvällar men gillar att det inte är varmare dagtid så att det känns som vår, så fin tid nu! Verkligen en tid att njuta av.

  SvaraRadera
 3. Backsippan är allra finast tycker jag :)

  SvaraRadera
 4. Anna, den är väldigt vacker! Finns bara upp till Uppland såg jag, vi har den på landet i trädgården. Är fridlyst och användes förr till mycket inom folkmedicinen läser jag, är giftig färsk men som beredningar till alltifrån kikhosta till förlamningar, inte dåligt och stoppar celldelning där man inte vill ha fler elakingar, i forntiden fanns mycket kunskap, massor som gjorde att människan överlevde. Och att vikingarna blev så gamla och att något hände sedan som kortade deras ålder också. Väldigt intressant allt sådant.

  SvaraRadera