tisdag 3 maj 2016

Vårmusikal

Vi lyssnade på sång och musik från barn och äldre, ja alla åldrar när de sjöng och berättade om "Dagen det regnade färger", passade bra på 1 maj, solen lyste varmt över oss och det var hela 16 plusgrader i norr! Allt utspelades i kyrkan som har det brustna korset, är så fint tycker jag och det handlade om landet "Gråland", där både vardag som helg var lika grå och människorna såg inga färger så lika så bra att vara klädda i grått från topp till tå. Barnen kom in med färgglada kläder och försökte hjälpa dem att se, lyfta blicken och se allt gott vi fått i Guds skapelse. Innan försökte både en vetenskapsman och en dam med diverse trolleri skapa och tillverka färger men misslyckades totalt, vi har ju dem redan, bara vi öppnar ögonen och kanske också lyfter blicken lite grand. Som alltid är det skickliga musiker här och väldigt duktiga var barnen, de barn som var kvar i bänkarna satt som tända ljus.

Själv tänkte jag på så många fina och duktiga barn det finns och vilken mardröm den svenska skolan är för många barn som är rara, begåvade och är fina kompisar. Jag vet, lärare berättar att när hela dagen gått så kommer just de barnen fram och säger: hejdå fröken och då tänker fröken att hon på hela dagen inte sett att de är där, för hela dagen har hon varit upptagen med skrik, bråk, sparkar, fula ord och värre än så. Det känns så sorgset och idag när de anställer icke utbildade dessutom för att fylla den platsen som ordinarie lämnat känns det ännu värre. Finns säkert bättre dagar men mycket problem är det i klasserna och det finns så otroligt många fina barn som får sköta sig själva i all röra, de klarar sig alltid säger man men de har också rättigheter, till bra undervisning på en stimulerande nivå för dem. Och utan att vara hjälplärare till läraren. De har också rätt att vara barn.

Hemma lyfte jag blicken, otroligt skönt att känna värme och se den blå himlen, dagen till ära var flaggan hissad mellan våra hus, så fint!
 I soluppgången tittade jag ut på vår lönn och ser att knopparna snart brister, fina som små hjärtan
 Försöker få ihop det med färgerna, men svårt:-), de var lite kul de farbröderna, en hade precis skaffat svart-vit TV sa han:-), (för färger såg de ju inte)
 Här har trolleritanten försökt med en outfit efter lite kokande i kastrullerna för att få färg, men barnen godkände inte denna utstyrsel:-)
Så det blev bättre upp och alla fick till slut en färgglad ballong, ja alla barn som ville:-)
Hemma

4 kommentarer:

 1. Anna, ja mycket:-), det var roliga gubbar med, de verkade tycka det själva också, blev som barn på nytt:-)

  SvaraRadera
 2. Det låter som en trevlig och bra kväll. Kul att de satsar.
  Jag vet, svenska skolan är verkligen ute på hal is. Fattar inte vad som hänt.

  SvaraRadera
 3. Annika, ja roligt med både äldre och yngre som samarbetade fint, mycket jobb bakom.
  Ja jag tycker verkligen synd om många barn, någon rätsida måste väl gå att få, varför inte anställa fler, men många hoppar av lärarutbildningen efter första praktiken och det kan jag förstå men alla behöver kanske inte vara lärare, fler vuxna borde finnas så läraren kan undervisa, att blanda alla, så att de med stora problem tar all tid fungerar inte, de måste få egen undervisning på sitt sätt. De har ju inte heller valt så synd om dem med men man hjälper ingen om alla ska ha det lika dåligt. Många kan utvecklas om de får lite mer tid och hjälp men även alla motiverade har rätt att få sin tid. Och en lugn studiemiljö.

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  7 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan