tisdag 24 maj 2016

På temat rosa:-)

Hej igen och startar med de underbara paradisäppelträden som precis slagit ut i vårt bostadsområde. Ett växer så passande vid vår balkong och vi kan se det rosa mellan jostabärbuskens grenar som vi har inne på balkongen och som nu har alla blad utslagna och massor med bär på grenarna.

Väninnan var här och vi njöt av sommarvärme och blommor. (Kaffe, LokaCrush, kakor och snittar också). Hon är specialistläkare med massor av år och erfarenheter och är också pensionär numera, berättar att hennes närmsta kollegor nu sålt sina fina villor och flyttat in till innerstan, fast då kanske inte fått så stor lägenhet för villapengarna. Jag sa att så skulle jag direkt kunna tänka mig, Norr Mälarstrand t.ex.:-), hon blev alldeles förvånad hur jag bara kunde tänka tanken att lämna vår fina balkong och all natur här. Det kan jag tänka mig sa jag men visst Stockholm förändras förstås i rask takt och förtätas så enormt men just Norr Mälarstrand kan jag ändå tänka mig:-), vi kollade, fanns tre prospekt till salu, det ena för 35 miljoner och en månadskostnad på uppemot 100 000 om man hade sisådär 6 miljoner att sätta sprätt på i insats, vilket de räknade på. Får folk verkligen låna så mycket? Det verkade så om det fanns rejäla inkomster. Hon tyckte i alla fall att väninnornas balkonger var för mörka och små:-) och badrummen också och att vi har det finare här:-). Och det är ju sant, man måste vara superrik för att kunna välja, några miljoner räcker inte långt. Och kanske det blir färre och färre promenadområden i stan men något ska väl bli kvar och så skönt att slippa kollektivtrafiken, bara gå hem eller cykla. Synd bara att det är sådana hiskeliga priser. Om man nu ska bo i Sverige, Anna bor toppen i storstad och vid en av Europas vackraste nationalparker och Storbritanniens äldsta, dessutom i Europas grönaste stad. Kan jag mycket väl tänka mig också. Bo i både storstad och natur.

Cementgrått har ersatt Stockholmsvitt, hela våningen vi såg på fotona var i olika grå nyanser och även köksinredningen och så lite vita detaljer på snickerierna. Men vackert är det vid vattnet där. Fast lägenheten skulle jag nog vilja fixa till, haha.
 Pelargonerna är fantastiska i år, så mycket vackra blad och samtidigt stora blomklasar, mycket av allt, de slår nästan det där paradisäppelträdet tycker jag och väninnan tänkte lite så, på de där små Stockholmsbalkongerna skulle inte mycket få plats, nej inte i en etta kanske:-)

4 kommentarer:

 1. Anna, ja så fint att ha den utsikten bland det gröna nu när vi sitter här.

  SvaraRadera
 2. ÅH du skriver igen. Trevligt.
  Så vackra rosa träd och blommor!

  SvaraRadera
 3. Annika, tack:-) och tack:-), nu ska jag titta hos dig. Ja så vackert nu och vilken sommarvärme, idag rekord tydligen och allt slår ut med fart.

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  4 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan