tisdag 31 maj 2016

På landet

Vi hann med det också, så roligt att komma ut till våra stugor och först stannade vi i Uppsala och kul för Anna att titta lite på Ikea, jag jag tycker också det är kul, maken tycker kanske något annat för han dröjde lite längre vid maten;-), ja vi både åt och fikade där och gjorde några sommarfräscha fynd. Lite norr om Uppsala finns Linnés kammare, en herrgård där han bott, är privat idag men i de fint inredda ladorna finns ateljéer med mycket vackert att se och ett jättefint café som har afternoon tea ibland men något gott hemgjort att äta finns alltid.
Det här är en liten visthusbod där vid herrgården och vilken mängd gullvivor det fanns här, tror Linné trivdes bra på detta ställe, hans kammare finns kvar med tapeter och teckningar
Ikearestaurangen
I kvällssolen vid vår sjö
Och besökte mammas och pappas grav
Vi åt så gott på restaurangen här nästa dag, efter att vi hade städat hela trädgården, roligt att det finns en jättebra restaurang här i fint hus med veranda att sitta på, vi sa just det, vi sitter ute och ägaren hade haft så mycket att göra denna dag så han hade ingen aning om vädret som vi sa var fint, han städade genast borden, bor i Uppsala och driver restaurang här, vi är glada för alla som kommit till vårt land och gör gott
Frukost i stugan
En blomma från Ikea hanns med att bli planterad och vi plockade granskott på den stora granen som grönskade mer än någonsin i år, granskott får bara plockas på egen gran så ni vet, annars kommer farbror blå
Och jag tror att Sveriges finaste second hand finns här på orten intill, vi åkte hit innan hemresan tredje dagen, jättefin restaurang och vi tog räkmackor och lite annat gott, vackra möbler att sitta i som de inrett restaurangen med, ljus och blommor, och väldigt väldigt välskött allt med en stor blomstrande trädgård. Ytterligare en stor lokal har de numera med alla möbler fint uppställda till försäljning i olika miljöer och ansvariga som sköter allt proffsigt och med en hel del personal som får arbetsträning. Dessutom finansierar de skyddat boende för kvinnor och barn och kan hjälpa fler och fler. Bygdens folk träffas här mycket, finns hur mycket fint som helst att handla men utrymmet hemma begränsar;-), men ser att jag lätt skulle kunna inreda en vacker villa och få den hur fin som helst:-).
 Ett eldorado för alla sommarboende också, de fyndar och Stockholmsfamiljen intill oss har en flicka som följt med  många gånger på utflykter och även hit, hon köper upp alla medicinska böcker och kan få lite tips av mig, har varit bra studentlitteratur och hon har redan utstakat sin väg, vet precis sedan mellanstadiet vad hon vill, ja säkert tidigare också och lär sig massor på egen hand utanför skolan. Och jag, jag säger att du kan bli precis vad du vill, för så tror jag. En toppentjej är det, begåvad och jättesöt och otroligt väluppfostrad och hänsynsfull. Och med  mycket humor och bra iakttagelseförmåga. Nu har vi haft vår sista sommar tillsammans där för föräldrarna har sålt och en ny Stockholmsfamilj har flyttat in.  Men vi kommer att träffas i Stockholm istället, har kontakt hemma här  och kanske den nya familjen med sin lilla två-åring plötsligt kikar in i vår grind. H var tre år när vi träffades första gången och är nu 16.

4 kommentarer:

 1. Väldigt mysigt. Maken säger att han hellre bor där än i Stockholm :)

  SvaraRadera
 2. Anna, ja jag med och det var väldigt roligt att vi hann med detta också och att bilen blev påkörd på hemväg i den galna Stockholmstrafiken, (ja iofs är trafiken ännu galnare när man kommit ur stan, där inne har folk ändå rätt bra koll) och inte på ditvägen, tur i oturen om man ska försöka se det positivt;-)

  SvaraRadera
 3. Det måste ha varit så underbart för dig och Anna att ha denna tid tillsammans. OCH jösses vad mkt gott ni åt hela tiden. Blir akut hungrig när jag ser dina fina bilder.
  Kommer Anna tillbaka senare i sommar också?
  Så fina bilder!

  SvaraRadera
 4. Annika, ja så roligt och väldigt bra att det fungerade med resa och allt runt omkring och att vi hann med så mycket här, fullt upp varje dag, det var högt tempo men än hänger jag med:-), nyttigt också att hålla igång. Är glad att vi unnade oss allt gott och hade trevligt, ja jag blir också hungrig när jag ser fotona:-) och så glad att jag har dem, det går så fort, ja, du vet och kul att samla sig lite igen och titta på det vi gjorde. Nu väntar vi alla på utgången av EU-omröstningen och vad det kan innebära, det vet nog ingen ännu.

  Avskyr att det ska vara så mycket oro i världen som människan ställer till med på alla sätt. Folk tjatar om USA och er ev, blivande president T men det är så otroligt mycket oenigheter här i Europa inom EU och den stormakt utanför och maktmänniskor som vill ha det som det var en gång, det mullrar bland dem i stormakterna så vi har nog problem på närmare håll. Händer ju extremt underliga saker här men det pratas ungefär som om det vore pojkstreck. Är så naivt eller också är det rädsla.

  Och tack, roligt med foton som sagt och hoppas K får det riktigt fint och roligt med bra kompisar och att du kan känna dig trygg.

  SvaraRadera