måndag 9 maj 2016

Ljuvliga värme ☀

Så otroligt fint väder vi fick, nästan ofattbart! Och det började så smått vid Valborg med lite vårsol och lite värme men nu är det sommartemperaturer upp till 24 plus och ska så vara fram till mitten av veckan, då blir det vårtemperaturer igen men fortsatt vackert. Hoppas inte detta var sommaren bara, haha. Vi får se! Och det vintergrå har bytts mot ett lätt solbrunt ansikte:-), underbar känsla!

Torrt i markerna är det och man får hoppas att folk är försiktiga med sina lövhögar. Hoppas de tänker ett varv till och förstår att mer än löven kan försvinna.

Vi njöt av solstolsvädret och grillar gör förstås ingen på balkongerna men el-grill är tillåtet, en sån har vi men undanstoppad, förstod inte vitsen med den när det är bara några steg från köksspisen ut där, går ju snabbare att laga till något inne och så slipper man rengöring av apparat, fast den är fin:-).
Så inget grillande denna fina helg men en massa rotfrukter rostade i ugnen fick det bli, är så gott!

I denna värme börjar påskblommorna att tacka för sig, så de glatt mig! Nu hittade jag väldigt fina pelargoner att plantera, de gillade denna sommarvärme direkt:-)
Den här rapsoljan var fin till, växlar mellan olivolja och rapsolja, raps brukar ha en rätt nötig smak så lite blommig och frisk gillade jag bättre, från fina Roslagen och Mälardalen, ja vi har ju verkligen mycket rapsfält så ganska naturligt att vi ska använda den oljan i matlagningen, ekologisk har inte funnits så länge i affärerna, det var mest gårdsbutiker som hade den men nu finns den överallt, så bra!

2 kommentarer:

 1. Ja, jag har förstått att ni haft en helt fantastisk helg. GUD så underbart. Fick uppdateringar av syskon och flädrar hela helgen. SÅ glad att ni fick en så fantastisk långhelg vädermässigt. KAN inte vara bättre.
  Förstår om du undrar över kommande väder, men du ska se att det bli sommar även när det ska vara sommar sas.
  Din balkong är bara så bäst. Fantastisk!! GUD vilken oas du skapat där!!

  SvaraRadera
 2. Annika, ja nästan ofattbart vilket fint väder det blev och denna långhelg, så varmt och riktiga sommardagar fast det borde varit vår först ett litet tag, men åh så skönt att slippa de där grådagarna som är så tröttande, man orkar ju både städa:-) och njuta nu, allt går som en dans:-). Tack Annika, det är så härligt med alla blommor som finns, så fint, älskar dem.

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  4 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan