måndag 30 maj 2016

I kändisarnas rike:-)

Vi for långt ut på landet, ja en bit söder om Stockholm i alla fall, tänkte att här är det nog lugn och ro, var en väldigt vacker dag igen. Här var det rally när de flotta lyxbilarna for fram för att inte tala om alla motorcyklar. En och annan vandrade också här på Sörmlandsleden. Vi stannade vid Eldtomta och åt väldigt gott och här kom grannar på utflykt också. En och annan riktig superkändis med, ja inte bara kändis i Sverige utan lite mer:-), oväntat, man undrar ju vad de ska göra här i skogarna, men kanske enda platsen de får vara ifred. Och de där stora bilarna i flermiljonklassen som man tror bara ska finnas i väglöst land, det fanns det gott om både här och i Stockholms innerstad.

Vi tittade på fina byar, såg både det ena och andra som förvånade, i alla fall mig och till slut åkte vi ned till havet och färjan där. Just där på en smal väg mötte vi en sådan jättebil med en ung tjej som förare och hon for snabbt ut i skogen med den så vi kunde passera, var ju snällt, inga krockskador där alltså.
Väldigt stora vackra rapsfält lyste i solen och här finns en hel del vackra herrgårdar och närmast slott är det kanske. Här är det också privat, privat, privat, inte mycket strandremsa kvar till andra. Läste idag om vår söderort där det är oerhört mycket inhägnat vid den vackra och stora sjö vi har och det stod nu att en person tagit reda på fakta och handlingar och i stort sett allt är allmänning och ska vara tillgängligt för alla men det där alla har man fifflat undan och tillskansat sig själv, kommunen verkar inte bry sig.
Väldigt gott åt vi och skönt att sitta i solen denna majmånad när värmen kom 
Här har vi simmat en hel del med dotter men stranden hade krympt lite tyckte vi  och kiosken  stod kvar med samma meddelande: öppen vid vackert väder, men det var inte badsäsong än tyckte man, för vackert väder var det verkligen. Så härligt med vårens skira grönska och här ovanför stranden blommade träd, en del vårlökar ännu och så gullvivor 

4 kommentarer:

 1. Åh vad gott det var. Mitt favoritställe :)

  SvaraRadera
 2. Anna, ja jag tror vi tar oss ut till kändisriket igen, var väldigt gott och proffsig kock.

  SvaraRadera
 3. Det såg väldigt gott ut det där! Alltihop! Och härlig utsikt!

  SvaraRadera
 4. Trillingnöten, ja så gott! Och det är fint här vid havet, så härligt med sommarväder på utflykter även fast det bara är vår:-)

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  4 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan