torsdag 28 april 2016

I den vackra vårens tid:-)

Det är den där våren jag väntar på. Grannen på landet ringer, mellan hagelskurar och snöflingor kommer en och annan solglimt säger hon, men hu så kalla morgnar det är både här och där, våren är sen i år, blir nog väldigt kort så jag tänker redan på sommaren. Fast hon berättar att det blommar fint i vår trädgård, ja inget överdåd men vårlökarna tittar fram där och så lyser vitsippsbackarna upp. Glad och tacksam att jag fick uppleva våren i England i februari och sedan alla Annas fina foton hela mars och april. Underbart är ordet.

Här är också vackert, gillar Uppland och Södermanland mycket, är så fint sommartid och sedan är nog Gotland det allra vackraste. Men det finns mycket att se och uppleva här också och om somrarna gör vi kulturresor på landet, har arrangerat en del av dem och kul att titta tillbaka på foton, en solig dag har alltid lyckats blivit inprickad, på slott och herresäten, hembygdsgårdar, gruvor, museer, gamla bilsamlingar, båtturer, modelljärnvägsbyggen, caféer och restauranger, väldigt trevliga turer allesammans och lite tänker jag på att grannarna inte blir yngre, inte vi heller men de har drabbats en del som gör livet svårare. Någon ska sälja och ännu en men som bestämt sig för att vänta eftersom de inte hann med att styla både ute och inne denna vår. Ja sådant ska man också ha ork till.

Ett bildsvep från landet Uppland kommer här, mest från vår trädgård, alla blommor är från den och fikat också:-), de tre första bilderna är från en utflykt och fler kommer lite blandat:
Vår sjö
En dusch hemma är skönt efter bad
Mågen har fotat, väldigt fina dagar när Anna och måg varit med, de bästa:-)
Ibland får vi Stockholmsbesök:-) som vi återgäldar hos dem sedan på deras lantgård i Södermanland, där finns mycket att göra för dem, är så stort med en jättetomt, och helt underbar, de tycker vi har det lite lättare med skötsel här och mannen tittar på våra takbjälkar och gillar dem, tittar hur allt är byggt och gillar att bygga och snickra på sitt
Härligt med vilda blommor och i sådan mängd, är så vackert med prästkragarna både vid huset och så växer de vid hela vägkanten, och blåklockor är ljuvligt fina
En liten extra gräsmatta som vi bara klipper en ring runtom, klipper ned blommorna när de vissnat, fast det brukar komma nya inpå hösten
En hel liten "park" med liljekonvaljer har vi på tomten
Våfflorna gräddas utomhus, det är riktigt trevligt och kommer nån granne förbi får de smaka:-)
Lupiner finns det gott om så de har jag dragit bort mängder av och kastat ut i skogen, ja ingen fara, de finns kvar många ändå, har fått in lite rosa och vita nu i trädgården men de är lite lustiga, de växer bäst där man hittar dem från början
Ibland har vi konstnärsafton, både stora och små konstnärer deltar:-)
Bakluckeloppis har man på landet, ja lite överallt numera, här köpte jag inga prylar, bara lite god sylt
Vi stod inte tillräckligt länge för att se vad det blev:-)
 Husfrun kittar fönster och sedan målar jag om samtliga och inte bara dem utan hela huset och gäststugan, fast det hjälps vi åt med, vi målar precis allt som också varit omålat, som innertaket på verandan, alla stockar och bjälkar på alla sidor, laserar golvet på verandan och trappan, dörrarna blir vita. Det var väldigt varmt ibland så grannarna trodde vi skulle få solsting och det tog väl ett tag detta, vi åkte hem till stan ibland men jag är sådan att allt som påbörjas ska avslutas och så snabbt det går och bli färdigt. Inget att dra ut på, gäller allt så jag fungerar som motorn;-) och bra blev det. Vi gjorde allt grundligt, skrapade och grundade, tvättade, fixade till en del och jag tror vi gjorde fem strykningar, inkl. grundfärgen, ja det tog sin tid. Husen har haft en ägare före oss i ca 40 år, fick dem byggda åt sig och vi haft dem i 12 år, tiden går fort.
Gäststugans veranda blev ljus och fin och golvet målade jag i mörkgrått
Staket byggde husfrun själv och även en grind, monterade stolpar och målade vitt, blev riktigt bra men maken fick gräva dem på plats:-), de behöver en ommålning nu, gjorde ett staket som avgränsar en kompost också, målade det rött.
Vinterbild och som stugorna såg ut innan ommålning, särskilt gäststugan  nedan blev bra, var lite murrig förut tycker jag. Sedan renoverade jag i stort sett alla möbler som följde med köpet och en hel del nya som vi köpte, dem målade jag om eller laserade så att de passade in och blev riktigt stylat;-), klädde om en del möbler också, kul att hålla på med inredning tycker jag, skulle kunna tänka mig att ha en sådan affär och café, tänkte ofta på det då men skönt att ta det lugnt också och ha frihet när man börjar bli gammal:-)
Vita dörrar blev det istället för bruna, inomhus behöll vi de fina färgerna och tapeterna, är så välgjort och passar in här, jättefina tak är det med rymd upp i nock, det gillar jag och fiffiga lösningar, känns rymligt fast det inte är så stort, det tänker jag också ofta på, att man inte behöver ha så stort om allt är bra planerat
Här finns mamma (just idag föddes hon) och pappa på kyrkogården, farmor och farfar, fastrar och farbröder och många fler, vi går på konserter här vid tillfälle och denna gång  hade Bengt Hallberg en, en helt fantastisk konsert, han var en strålande musiker och gav ut två nya album 2011, senare denna sommar 2013 spelade han inte mer här på jorden, skulle fylla 81 år, jag är så glad att jag gick fram och tackade honom för denna underbara konsert, han var ju så otroligt ödmjuk och lågmäld, en fin människa.
 Ja kul att samla lite i ett inlägg, det fanns tusentals foton men kan vara bra att ha lite här på bloggen även om de säkert varit med en del av dem tidigare här eller på den äldre bloggen. Men nu fick jag lite sommarkänsla, ja jag vet, våren kommer först men jag tror som sagt att den blir väldigt kort i år.

4 kommentarer:

 1. En fin samling och hyllning till det vackra!
  Våren är på gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena, tack:-) ja vi får väl hoppas det, Valborg väntar i alla fall på lördag.

   Radera
 2. Monica, vad fint ni har det på landet!!
  Helt underbart! Hoppas Anna med make kan komma hem och njuta av ljuvligheten i sommar.
  Älskar gäststugans vita veranda. Ser extremt inbjudande och trevligt ut.
  Ni har en jättefin stuga också, och allt ser ut som en idyll.
  Ja, trist med SÅ sen vår. Efter en taskig vinter, dessutom. Som du säger, våren blir nog kort och sen blir det sommar direkt.
  Underbart fint svep detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, tack! Ja det var roligt att titta på bilderna och minnas allt trevligt, ja det hoppas vi med att Anna med make kan komma, de är ju båda uppväxta i huvudstäder men gillar landet och det annorlunda där, stor tomt med en speciell frihetskänsla, han simmar tvärs över sjön och älskar det och går ut lite titt som tätt för att ta en dusch, men nu är det kallt vatten säger jag för den är bara soluppvärmd, det gör inget säger han:-)
   Tyckte gäststugan blev som ny, grannarna kom med lite förslag om mer färg:-), vi målade allt vitt först för att se och kunde ju målat dörrar i någon annan färg men det blev så bra det här, ljust och mycket trivsammare, helt annorlunda att sitta där nu och titta, är fint kvällsljus där. Vi har nog alla den röda stugan inom oss, finns inget tycker jag som andas idyll så. Brukar titta på torp i tidningarna nu, så kul, och glad åt vårt.
   Vädret vi hoppar det:-), i morse regnade det så det lät nästan otäckt, värre än snöande tycker jag och det fortsätter. Tack igen, får titta här själv tror jag:-)

   Radera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  4 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan