tisdag 26 april 2016

Det ligger det mycket i

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article22702949.ab

Bloggare m.fl. skriver att journalister minsann sätter på sig lite extra på huvudet, ja är tvungna, när de är där, de är i diktaturer då, sådana Sverige har flest affärer med och sådana som svenska folket till största delen semestrar i, ja självklart att där bestämmer inte var och en själv, det gör diktatorn och folket åker så gärna dit men måste kanske anpassa sig lite i vissa sammanhang och journalister mycket, de riskerar väldigt mycket för att rapportera och skriva så omvärlden får kunskap.

Men, det omvända, nu har vi massor med människor här från jordens alla hörn med jordens alla olika sätt att hälsa t.ex. En del bugar, andra gör på annat sätt. Arbetat med folk från Sydamerika och de backade ut ur rummet som en respekt, att inte vända ryggen till. Och, Löfven är ju inte en diktator? Vi har en demokrati, vi har religionsfrihet även om socialdemokraterna främst strävade efter att göra Sverige till ett Albanien på den punkten, inte ens Albanien lyckades med det.

Och då ska vårt land nu ta ställning till en massa olika kulturer och människor och om de ska inlemmas i vårt land och de finns då förstås också i poltiken och kan inte demokratiskt sparkas hit och dit för att de inte gör som svensken genast vi landgränsen. Det är mycket kunskap som måste tas in, mycket som krävs av alla för att få till ett samarbete, mycket mer än Löfvens: "I Sverige skakar man hand".

4 kommentarer:

 1. Debatten är besynnerlig :) orkar inte med den alls. Få som tänker särskilt långt. Snart kommer psalmsångsdebatten på skolavslutningen, och ska man inte ta i hand när man får betygen ;)

  SvaraRadera
 2. Anna, mycket som är besynnerligt, jobbigt och så mycket hot och galenskap hela tiden. Jo vi har ju viktiga debatter framför, tur det finns sommaravslutningar och julavslutningar så politikerna kan prata sånger:-). Blir komplicerat med betygen, förr tog vi i hand och bockade och neg, men det var då det:-).

  SvaraRadera
 3. Nåt annat som är komplicerat är bussåkande när man inte får sitta bredvid det motsatta könet. Sitta på yttersätet så gamla tanter får stå. Ingen debatt om det än :)

  SvaraRadera
 4. Anna, inte klokt snart något, och det fungerar inte om alla ska ha sina egna lagar, ingen debatt om annat heller som är mycket märkligt och olagligt men ändå får ske.

  SvaraRadera