onsdag 9 mars 2016

Vårt dricksvatten!

Det borde intressera varje människa men ack så tyst det är om det. Har kollat upp det lite då och då och våra myndigheter och politiker prioriterar inte svenska folkets hälsa. Det är en myt att vi har ett så fantastiskt dricksvatten i Sverige och lite roande när svenskar kommer till UK t.ex. och frågar: vågar vi dricka vattnet?
Där finns fantastiska källor som vatten kan tas ur, och det som kommer ur kranarna har de mycket dyra och de som i dagens samhälle krävs där, speciella filter, filter som filtrerar bort läkemedel och kemikalier. Och sådana filter anses för dyra här hos oss.

Så i  Sverige har vi inte sådana, så här ser det ut i vårt dricksvatten:
http://www.trf.sll.se/Global/Dokument/Verksamhet/miljo/Dricksvatten_2015_urval.pdf, en fil där några läkemedel redovisas.

Läkemedlen som finns är t.ex. epilepsimediciner, Carbamazepin är en sådan och det finns i en väl hög halt i vårt dricksvatten, naturligtvis skulle det inte finnas alls, alla får i sig det, från minsta spädbarn till alla gamla, beroendeframkallande opioider finns också, svampmedel, smärtstillande medel av olika slag, många narkotikaklassade medel som utskrivs till en stor del av vår befolkning av läkare, antibiotika, ja och många fler. Och till det många olika kemikalier. Och de finns alla kvar i vårt dricksvatten efter den typ av "rening" vi har här utan de specialfilter som krävs. Stockholm får mycket elände från de omkringliggande städerna, det mesta kommer hit från dem. Ja det ser inte bättre ut någonstans egentligen i landet, ni minns väl Östersund och larmen där?

En kollega och jag pratade om detta och den familjen köper nu vatten på flaska till dricksvatten i alla fall, ja man borde ju ha det till allt för det här är inget som försvinner i kokning. De har också kollat upp vilken sort som mest går att lita på, nu vet jag. Och gäller när de är i stan, på landet har de egen brunn.

Vi började prata om detta för nu när jag var Storbritannien mådde jag som en prinsessa, varje dag, åt precis vad jag ville, drack mycket vatten, te och kaffe med mjölk. Färskpressade juicer. Hemma igen kom magsmärtor något hemskt och konstiga smärtor, blev ömt i magen efter några dagar. Så alla med dessa teorier om allergi mot än det ena, än det andra, är jag skeptisk mot, det kan vara något helt annat.

Läkemedlen får ni kolla upp om ni vill, själv har jag läst och tentat hela farmakologin på läkarprogrammet och är insatt. Sedan vad alla dessa läkemedel och kemikalier gör tillsammans då de blir en väldigt mycket högre koncentration av dem sammanslaget det har ingen forskat på.
Här kommer lite mer för intresserade och det borde vi ju vara:
https://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Manniska/Miljogifter/Organiska-miljogifter/Lakemedel/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar