onsdag 30 mars 2016

Vårfika

Riktigt skönt att sitta här en stund, solen värmer en aning. Maken hittade goda kanelbullar och sedan gräddade jag några av de där smördegsknytena, la en liten bit lagrad ost på varje och då blev de ännu godare.

Ikea annonserar att våren är på väg, studerar annonsen och förundras som ofta förr över de konstiga mönstren de har på de flesta av sina tyger, det här ser ut som ostbågar på en kudde och det går att köpa mycket mer på metervara:-), men det finns ju alltid det som är fint där också, att gå tomhänt ut är nog ovanligt. Jag hann inte på en sån fin skärbräda i lite oregelbunden form, visste precis hur den skulle passa in på en särskild plats i köket, letade hos dem och frågade sen, oj, den tog slut på tre timmar sa en personal och på samtliga ställen i Stockholm, kollade sen i Uppsala och den var slut där med. Och en vara som var tillfällig, gjordes inte mer.

Läser vidare om foodtruckar, heter så på svenska:-), det är ju en jättebra idé och sådant man ser i andra länder helt naturligt och inte minst glassbilar eller de med kaffe. Här kostar bara tillståndet att ha en truck 30.000 kronor om året och till det kommer nya och extra avgifter för där de står äger ju oftast t.ex en fastighetsägare marken och då ska den betalas. Så en hel del med tillstånd har redan lämnat tillbaka det och fler tänker hoppa av verksamheten.
En politiker, kvinna och centerpartist har lyft frågan om bl.a. de höga kostnaderna i fullmäktige och i stadshuset, hon säger att det fanns noll intresse av att ens diskutera frågan. Både Centerpartiet och Moderaterna har skrivit motioner om sänkta avgifter men det blir inte så.
Är ju ett trevligt inslag i stadsbilden och de har stor variation i utbudet. Det känns som man uppmuntrar folk att leva på bidrag i det här landet istället för företagsamhet, så mycket krångel och kostsamt för många att starta något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
    4 timmar sedan
  • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
    1 år sedan
  • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
    6 år sedan