onsdag 16 mars 2016

Nytt förslag

Och detta märkliga förslag föreslås träda i kraft 1 januari 2017. Gäller arbetslösa inskrivna hos arbetsförmedlingen och som inte vill eller kan gå i gymnasiet, kanske knappt har grundskola, de ska få någon form av sysselsättning inom statlig sektor, organisation eller förening, är bra, allt som är praktik och jobb utvecklar. Inom staten ska arbetet vara något med miljön, vad nu det kan vara.

Och, de ska ha lön enligt kollektivavtal och, den som anställer ska också få motsvarande hela den lönen! Skulle räcka med att den arbetslöse fick lönen och sen arbeta som volontär inom någon organisation, det här är som gjort att locka oseriösa att få pengar och arbetsplatserna har säkert ingen intresse av att kolla upp. Jaja, är ju otroligt så mycket pengar det kan finnas ibland.

Jag ser ännu den där påsen på dörren hos en lite dement dam som nu flyttat, påsen med ett par kalla potatisar, kall skiva av något oigenkännligt och en grönaktig tomatklyfta, ja det var dagens middag till henne från hemtjänsten ... en välutbildad kvinna som heltidsarbetat i hela sitt långa liv men det fanns ingen plats för henne innan hon blev mycket sämre. Eller att det hon betalade dyrt för själv kunde omvandlas till en värdig måltid.

4 kommentarer:

 1. mmmm...underligt...
  Hur kan pengar finnas? Fattar som vanligt ingenting alls.
  OCH så sorgligt, sorgligt med vården av gamla. DET är verkligen så ledsamt. Fasiken.

  SvaraRadera
 2. Hänger ju inte alls med i svensk politik, men vad jag förstår försigår det många knepiga grejer nu. Tråkigt att det blivit så.

  SvaraRadera
 3. Annika, så otroligt mycket underligt här. Och visst undrar man hur pengar kan finnas till detta när så mycket annat är dåligt, ja fy så många gamla har det och får ändå betala dyrt för det.

  SvaraRadera
 4. Lena, jag tror inte vi heller hänger med, är så mycket obegripligt som föreslås och även sätts i verket. Och många otäcka händelser. Känns inte särskilt bra. Vi är tillsagda av polisen att inne i Stockholm ska vi ha låsta bildörrar för det är risker som rån och överfall vid trafikljus och stopp, mitt på ljusa dagen. Försiktiga vid tankning också. Man hajar till, att det kunnat bli så.

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  4 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan