söndag 20 mars 2016

Jordbävning ...

och attacker på våra media, i stort sett samtliga, aldrig hänt förr, attacker och stora slagsmål mellan boenden på olika flyktingförläggningar på annars lugna dalahästorter, och polisen som ännu vågar yttra sig talar ändå om vad det rör sig om i nästan samtliga inträffade attacker på de olika boendena. Och det är inte att de är trångbodda eller psykiskt sjuka utan olika "åsikter" som kommit tillsammans.

Och vi har haft ytterst farliga människor med medborgarskap boende här som levt på rån under många år något som myndigheterna vetat om och det avslutas i något osannolikt.

Mord varje dag, knivhuggningar, överfall, bränder i boenden och hela skolor som flyger i luften på kvällstid också i dalahästland, nödbromsningar på tågspåren p.g.a. "barn" som "tävlade" mot lokförarna, attacker på ambulanser, polisbilar, och brandbilar. T.o.m anlagda bränder på äldreboenden. Attacker på en stor grupp äldre, suttit på en stol samtidigt på banken utan ärende och sedan följt efter och i närmsta butik hoppat på den äldre och huggit i handen så alla blir chockade och handlingsförlamade och personen tar med sig allt. Kunde göra detta i många fall innan något hände och många hann bli skadade, brutna höfter m.m. innan han togs. Flickor som blir överfallna så de får förlamningsskador, polisen säger hon kunde inte säga om männen var från x- eller y-land. Antagligen är det rädsla de uttrycker när de talar så. Problem i badhus och på bibliotek. Rån på restauranter och kommunala färdmedel.

En politiker som är gift med en talkvinna (alltså talman men hon är kvinna) har nu snabbt lämnat sina kommunala uppdrag och ska hjälpa regeringen genom att åka runt i alla kommuner han hinner och hitta okonventionella lösningar för att få företag att anställa nytillkomna som de kallas, annars får vi problem säger han. Inte lätt att vara företagare, när man inte har någon aning om vem man anställer och får ta ansvaret sedan. Och när vi har många redan som bott här i många år, talar språket perfekt och har kompletterat med svensk utbildning men ändå ratas, hur ska man då få ut de andra som kommit nu i arbete?

Östermalm ska inte få nödbostäder det blir några andra som man inte berättat om. Och i en kommun saknas det lärare för 22 klasser med 30 elever vardera, ja lokaler finns inte heller. Men elever som har rätt att börja i skolan som inte finns.

Och de där bostäderna, de ska byggas för en och en på vissa platser, kan man då blanda män och kvinnor? Eller blir det enbart ensamma män utan sysselsättning i de små lägenheterna? Och kan man blanda män? För så många ensamma kvinnor har det väl inte kommit. Familjer får ju annat boende som är lite större. Och det är klart att folk har frågor som blir närmaste grannar. Och det är oroande att nästan ett par hundra tusen människor som kom hit så snabbt saknar id-handlingar, det är en ny situation. Och att ingen vare sig politiker eller journalist säger ett endaste ord mer om alla barn som försvann här? Det rörde sig om flera tusen och det berörs inte mer. Vad hände dem? Och inte är det godhet landet uppvisar när vi i nästa stund kan göra avtalet som nu skett i EU och hindra alla att komma. Det är cyniskt. Väldigt svårt har människorna som är kvar berättar internationella Röda Korset som är en av de ytterst få organisationerna på plats. Städer är helt belägrade och avskurna, 5 miljoner barn är i akut behov av nödhjälp och våld och övergrepp utsätts de ständigt för.

Men aldrig har sociala medier varit tystare. Utom att en och annan tar upp de stackars fattiga människorna vi har i vårt land som sitter på marken, lite då och då återkommer man till det och vilka oerhörda problem de är för vårt stackars land, (de är väldigt få i jämförelse med alla andra), om man ändå inte alltid ska strunta i att ge eller för att döva samvetet kanske ge en krona men om någon röker då är det stopp, roande om det inte vore ledsamt för aldrig har jag sett så många unga som äldre röka här i vårt land numera och stå utanför affärer, i dörröppningar, t.o.m. på tågen och tunnelbanan så de inte kan starta, vakter saknas och upplysningar, för det är förstås information om våra regler och lagar som måste gås igenom. På många språk. Och respekteras.

Ingen verkar heller tänka på att ett paket cigaretter kostar ca 60 kronor och det betalar vi också till de nytillkomna tillika allt annat, mat boende, studier, kläder, resor m.m. Då kan vi väl unna den som saknar allt det, och inte ens har tak över huvudet utan legat ute i snön, att kanske få trösta sig med en cigarett utan att vi ska döma om det? Den värmer kanske lite, vad vet jag som aldrig rökt en cigarett i mitt liv. Och väldigt få av dem röker, aldrig sett en kvinna här röka, bara hälsa och le. De hälsar på alla och inte på något uppfordrande sätt utan som en artighet, skulle önska att fler gjorde så ...

Men idag i allt det svenska oroande eländet är det första vårdagen, hurra hurra:-) och hoppas inte Sverige har tagit sig vatten över huvudet utan kan ro allt i land och att vi inte orsakar elände och kaos som inte bara drabbar oss här utan drabbar andra länder så de tappar förtroendet för oss. Och det är tragiskt att alla som kommit får minskat förtroende, de som är brottslingar och kriminella förstör för alla. De skadar förfärligt även för dem som etablerat sig för länge sedan så där har ju Sverige ett ansvar också att de borde tänkt lite längre ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar