onsdag 23 mars 2016

I dessa tider

Snön faller och någon riktig matlagningslust fanns inte igår, är fortfarande så hostig med gräslig snuva, just snuvan är långvarig, både bildligt och bokstavligt. Tur att vi hade köpt "rätta" fiskgratängen, den som i test bland många fick bästa betyg, övriga var i fallande skala ned till oätlig:-). Den här är riktigt god:
Och man kan ju alltid piffa upp dem lite
Så blev det lite kaffekalas på det och en paus i allt det djupt tragiska och otäcka nyhetsflödet, om någon undrar om den lilla tulpanbuketten, så blev den så, den maken borde fått gratis men betalade dyrt för, den såg nämligen ut som minst en snigel av afrikansk art varit framme och tuggat på varje blad, en sån här mysig sak;-):
De goda skotska smörkakorna är favoriter och passar förstås bäst i en burk som ser ut så här:
Och här är den vackra tisteln fotad på plats i Skottland av mig 

4 kommentarer:

 1. Härligt mat du frestar med idag! Kanelbulle, oj,oj, älskar dem!!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena, kanelbullar är mums och så doftar det så gott när man värmer dem igen! Tack och önskar dig också en fin dag och en fin påsk!

   Radera
 2. Tycker snigeln är ganska söt. Man blir fäst vid den :) tänk att den blir förgiftad av sån sallad som vi går och köper och äter. Tulpanerna var ju speciella :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, tycker det med:-) och det är otroligt vilka gifter som används, stått i dagarna igen om alla förbjudna insektsgifter som är på frukt och grönsaker här. Far din koncentrerade sig på färgen, och såg inte bladen sa han:-)

   Radera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  7 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan