tisdag 22 mars 2016

Frankrike

Läkare utan gränser och med helt egen finansiering har nu byggt fina moderna stugor av trä, inredda och med badrum, borgmästaren har godkänt detta i kommunen där det omtalade flyktinglägret funnits och som revs nyligen men nu har fått internationell standard som det heter. Det har varit mycket bråk och oroligheter här, flyktingarna har tidigare erbjudits annan plats med bostäder istället för tält att bo i men vägrat då de tror att de då kanske måste stanna just här i Frankrike och det vill de absolut inte, konstigt i sig, är det så hemskt och de kanske t.o.m. talar språket en del av dem och smälter för övrigt in bra. Förstår inte varför de envisas med att tro att deras framtid är på andra sidan kanalen.

Frankrike för övrigt har sina egna lagar om fotograferande som uppmärksammats, de har ytterligare stramats upp och ska gälla nu, tanken är främst att skydda barn och det kan ju ligga något bra i det men det låter lite komplicerat:

Enligt fransk lag kan en person som publicerar och sprider bilder på en annan person utan dennes medgivande, dömas till upp till ett års fängelse och böter på 45 000 euro, över 420 000 svenska kronor. Denna lag gäller även föräldrar som har lagt upp bilder på sina barn. Enligt en ny fransk lag som det berättas om i Le Figaro. 

Man vill strama till ordentligt både när det gäller flitigt fotande av okända men också att skydda barnen för det läggs upp så mycket av aningslösa föräldrar och barnen är inte tillfrågade. Nu ska de kunna säga sitt retroaktivt i denna lag, alltså som myndiga och få ersättning om de så kräver. De flesta vill väl inte skada sina föräldrar men man befarar att detta kan bli komplicerat vid skilsmässor o.s.v.. Den ene föräldern har varit väldigt aktiv med fotandet och den andre kan säga vid en konflikt att de var helt emot det, då kan det bli dessa skadestånd. Och övriga får tänka sig för förstås. Men om barn när de blivit myndiga vuxna ska kräva skadestånd blir det komplicerat, om det räcker med att säga att det fotot på mig som barn när vi var på semester ville jag inte att du skulle ha på fb. Eller när jag åt som liten och ni tyckte jag var kul vid bordet. Blir många då. Kanske för att man vill stoppa flödet och få föräldrar att tänka sig för mycket mer, det är alldeles för mycket som sprids anser man och som ingen vet var det hamnar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
    4 timmar sedan
  • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
    1 år sedan
  • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
    6 år sedan