torsdag 4 februari 2016

Vållström:-)

Lyssnade på intervjun på CNN, deras stjärnreporter och vår utrikesminister, cnn.com/videos/world/2016/02/03/wallstrom.cnn/, ja hon fick frågor om alla 160000 flyktingar som kommit till Sverige och att hälften ska skickas ut igen, när vi är kända för att vara så generösa, ja Maaargått säger att vi har kalkylerat fel, vi har inga lärare snart, inga bostäder, inga jobb till dem som saknar utbildning, och vi räknade inte med dessa anstormningar av ensamma pojkar, det var ett, två var att andra inte tar sitt ansvar inom EU som vi. Så det här går inte. Sen pratade de vidare om utrikespolitik och vilka hon retat upp där:-).

Vidare idag sägs att det kommer 140000 till i år och av dem 27000 ensamkommande barn och vi klarar inte det enligt Morgan, nej hur ska det gå till när vi inte klarar av dem som kommit utan skall avvisa så många. Och 35000 ensamma barn har vi redan som medför stora problem som vi måste försöka hantera först. Om jag förstått rätt så ska alla som kallas barn få stanna för alltid.

Nu erbjuds Nordafrika att få stora pengar av Sverige till barnhem för dessa gatubarn som vistas här utan tillstånd och som inte går att identifiera, 800 säger man nu att det är, 300 i Stockholm men också i Göteborg och Malmö finns de och på flera orter. De har inte kommit p.g.a. krig menar man, fast det vet väl ingen. Hur ska man kunna följa upp att det verkligen blir så att det byggs boenden för de pengarna? Här säger Ygeman att han vill ha tillåtelse att låsa in dem för på vanliga HVB-hem fungerar det inte, de avviker. Och de utför brott ständigt. Problemet är ju att de kommer från olika länder, får de då bo på barnhemmen i ett land som de talar om som ska få pengarna?.

Sedan ska EU-länderna i dagsläget ge 31 miljarder till Turkiet i utbyte mot att de förhindrar att flyktingar tar sig till EU. Har man någon koll eller möjlighet att se var de summorna hamnar tro. EU behövs nog för ett bättre samarbete men det är svårt med samarbeten. Tyskland skulle ju ta emot miljoner flyktingar sa hon, deras ledare, alla kunde komma, tycker de kan göra mer med tanke på vad de orsakat i världen.

Det känns som politikerna svajar mycket, kan de inte samarbeta mer och se förnuftigt hur situationen nu först ska klaras av på bästa sätt, man hjälper ju inte om inte resurserna finns. Att det får ta lite mer tid att beta av problemen innan nya tillkommer. Det sa hon också i intervjun, vi är ett så litet land som att det visste vi inte förut:-).

3 kommentarer:

 1. Ja, de svajar. OCH det är lite vindflöjel över dem. Pinsamt.
  Alltså, detta borde de ha fattat. Det går ju inte att öppna gränserna som de gjort. NU får de stå sitt kast. Fy 17...
  Klart att Sverige inte kan ta emot dessa massor. OCH har aldrig kunnat.
  ja, och varför ska Sverige betala för barnhem? Fattar inte. Men att dessa ensamkommande "barn" inte kan fortsätta välla in borde säga sig självt. Skärpning NU! Detta kan inte fortgå. Är det i april man ska börja utvisa?

  SvaraRadera
 2. Annika, det fungerar dåligt med så många på en gång, och att många mår så dåligt, hjälper ju inte vilken utbildning anställda har, de kan ju ändå bli dödade som den unga kvinnan blev och så synd om de andra som ska dela boenden med dem som inte fungerar alls. Eller att det är dagligt våld på boendena. Och vara med om så mycket otäckt här också. Det låter ju konstigt med de där barnhemmen, om det landet inte brytt sig om sina egna förut, hur kommer de då göra med dessa, ja en del är väl barn av dem, kommer de tas om hand? Och Sverige är desperat och vill betala för att skicka ut dem. Men jag vet inte hur de ska kunna tas om hand här heller. Vet inte vad det är med människan nu, vi fick ju flyktingar förr också, från Sydamerika, Iran, Balkan, de hade utbildning och skyndade sig med språket här och att utbilda sig mer, har ju arbetat med många och inte tänkt ens på dem som vi och dom, man är kollegor och vänner också. Men det kom väl inte så många samtidigt och de ansträngde sig. Och förtrycket de levt under var ju det de ville lämna så de tog ju inte det med sig.

  SvaraRadera
 3. Tror inte det kom ensamkommande barn förr, de var väl ofta studenter och äldre. Vilka barn som helst som blir lämnade och måste lämna allt blir väl helt vilsna, svenska barn och ungdomar skulle ju bli lika förvirrade och ledsna de om de skulle utsättas för så mycket. Men verkar som politiker och vuxna här inte fattar att det krävs en massa erfarenhet och särskild kompetens för att ta hand om allt och väldigt få här i Sverige fattar väl något av vad som hänt dessa människor. Och personal vet vi ju inte hur de ska hantera alla svårigheter, nej det vet väl ingen. Politiker håller väldiga avstånd till problemen. Lätt att prata...

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  5 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan